Manken Tuğçe Kazaz, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmayacak' sözlerine destek verdi.

Arınç'ın ahlak polisliği yaptığı açıklamasını, "Kadın da bir tarladır. Bu yüzden kendini çok kirletmemelidir" sözleriyle destekleyen Kazaz, Arınç'ın sözlerinden bir cümle alınarak kutuplaşma oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

Tuğçe Kazaz, "Bir başbakan yardımcısı, sırf kendimizi ait hissetmediğimiz bir partiden diye söylediklerinin bir cümlesini alıp sadece onu söylemiş gibi kullanıp kendimizi ve karşıdakini kutuplaştırmaya çalışıyoruz. Neden? Çünkü onlardan mı bizim için? Peki onlar dediğimiz karşı tarafa kızarken kendimiz de bir taraf olmuyor muyuz aslında?" ifadelerini kullandı.

Üstsüz gerçekleştirdiği eylemleriyle dünya çapında ses getiren FEMEN'i de eleştiren Kazaz'a göre "edepsizce göğüslerinin üzerine eylem yazısı yazıp ortaya çıkanlar, kadının en mahrem yerini sokak ortasında açarak kendini basitleştiren bir kadın mı iffetlidir?" dedi.

Kazaz yazılı açıklamasına şöyle devam etti: "Kim bilir belki de bunu okuduğunuzda 'Bu da onlardan olmuş, kim bilir ne menfaatleri vardır?' diyeceksiniz. Hayır, ne onlardanım ne de kimseyle bir menfaat ilişkisi içerisindeyim. Sadece doğruyu doğru olarak göremediğimiz takdirde bir adım ilerleyemeyeceğimizi ve insanlara haksızlık ettiğimizi düşünüyorum. Ya da 'Yıllarca vücudunu sergileyerek yanlış bir hayat yaşadın da sen mi şimdi bize ahkam kesiyorsun?' diye düşünenleriniz olacaktır. Ancak insan keşfettiği her gerçeği kendi ile yüzleşmekten korkmadan kabul etmelidir. Zamanında bunları yapmış olmak, bunların doğru olduğu anlamına gelmez ki. Keşke bunu daha erken yaşlarda fark etseydim."

Kadınları 'tarla'ya benzeten Kazaz, "İşte kadın da bir tarladır. Bu yüzden kendini çok kirletmemelidir. Peki yine sadece kendimizi ait hissetmediğimiz bir kesim diye cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bunu siyasi bir malzeme haline getirip oy çekmeye çalışmak adına Sayın Bülent Arınç'ın söylediği doğruları görmezden gelmek midir doğru olan?" ifadelerini kullandı.