Adını 'İslam Devleti' olarak değiştiren IŞİD ile Rojava'daki YPG güçleri arasındaki çatışmalar Kobani bölgesinde şiddetlenerek devam ederken, bu çatışmalar Türkiye tarafından da çıplak gözle görülebiliyor.


Dün İMC TV kameralarına canlı yayındayken yansıyan görüntülerde IŞİD militanlarının Türkiye sınırından Kobani'ye doğru geçtiği kayıt altına alınmıştı. TSK'den bu görüntülere ve görüntülerle ilgili yayınlanan haberlere ilişkin açıklama geldi.

TSK: SINIR İHLALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

TSK yetkilileri, "IŞİD'in Türkiye topraklarında olduğunun kanıtı olarak gösterilen" haberleri yalanlarken, "sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların asılsız olduğunu" iddia etti. TSK, "çatışmaların Suriye sınırları içinde yaşandığını ve sınır ihlalinin söz konusu olamayacağını" öne sürdü.

O TEPE 'ASKERİ BÖLGE' İLAN EDİLDİ

Bugün, IŞİD militanlarının dün Türkiye sınırını kullanmalarının canlı olarak da yayınlandığı Siwêdê Köyü tepesi askeri bölge ilan edilerek, basına yasaklandı. Kobani'nin Zorava Tepesi’ni tam karşıdan gören ve sıcak çatışmaların çıplak gözle izlendiği Siwêdê Köyü tepesi, basın mensuplarına ve direniş nöbeti tutan insanlara kapatıldı. Basın mensuplarının canlı yayın yaptığı ve direniş nöbeti tutulduğu alana giden asker, gazetecileri ve halkı alandan uzaklaştırdı.



NE OLMUŞTU?

İMC televizyonu, IŞİD militanlarının Türkiye sınırını ihlal ederek Kobani'ye saldırmak istediği anı canlı yayınlamıştı. IŞİD militanlarının Türkiye sınırından geçerek Kobani'ye saldırmak için konuşlandığı görüntüler "Türkiye'nin IŞİD'e verdiği desteğin açık ispatı" olarak nitelendirilmişti.