Mardin'de görevden dönen askerlere PKK'li olduğu ileri sürülen gruplarca uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı iddia edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada; açılan ateşin, öğle saatlerinde, Nusaybin'in Eskihisar köyünde gerçekleştiği belirtildi. Askeri grubun, devriye görevi dönüşünde olduğunun söylendiği açıklamada; "Saat 15.20 sıralarında gerçekleştirilen saldırıda terörist grup, uzun namlulu silahlarla 100-150 el ateş açtı. Ayrıca konvoy gerisindeki taktik tekerlekli zırhlı araca bir adet RPG-7 roketi atıldı. Roket araca isabet etmezken, askeri birliğin ateşe karşılık vermesiyle teröristler de ateşi kesti" denildi.

PKK'DEN HENÜZ AÇIKLAMA YOK

PKK'den iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Alevi-Sünni Kardeşlik Platformu'nun İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Kardeşliğe Can Feda" adlı oruç açma etkinliğinden ayrılırken basın mensuplarının konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "konunun ayrıntısını bilmediğini" söyledi. Çiçek, Erdoğan-Barzani görüşmesi öncesi böyle bir olayın gelişmesinin nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de, şunları kaydetti:

"Bu olayla ilgili söylemeyeyim. Şu kadarını biliyoruz; bu ülkede sorunların çözülmesini isteyen kadar onu istemeyen birçok çevre var. İçeriden de var, dışarıdan da var. Bu tür olayları sektör haline getirmiş, bundan beslenen unsurlar da var. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe birtakım dış çevreler bundan rahatsız oluyor. Bunların her defasında kullandıkları en önemli enstrüman terördür. Bu türlü vahşet içeren, cebir ve şiddet içeren eylemlerdir. Bunun için bunlara karşı da hepimizin biraz daha duyarlı olması lazım. Zor bir süreç. Önümüzde epey zorluklar, sıkıntılar var. Bu sıkıntılar da zaman zaman böyle önemli günlerde, önemli günlerin arifesinde veya sonrasında gündeme geliyor." (Ntvmsnbc, Vatan)