Genelkurmay Başkanlığı, Cizre'de Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinin bir eri bıçaklamasıyla ilgili yazılı açıklamasında BDP'ye yönelik olarak kullandığı "terör örgütüne müzahir"

Cizre’de izinde olan bir er 28 Ekim günü kimliği bilinmeyen kişilerce bıçaklanarak yararlanmış, bu olayı internet sitesinden duyuran Genelkurmay Başkanlığı, eri bıçaklayanların Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri olduğunu iddia etmiş ve bu duyuruda BDP’den "terör örgütüne müzahir" (arka çıkan, yardımcı olan) diyerek söz edilmişti.

BDP’nin tepki gösterdiği bu ifade Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamadan çıkarıldı.

28 Ekim günü Cizre’de izinli bir askerin bıçaklanması üzerine, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde şu açıklama yer almıştı

“70’inci Mekanize Piyade Tugay 4’üncü Hudut Alayının Nusaybin’de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığında görevli bir Er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak’ın Cizre İlçesinde, bölücü terör örgütüne müzahir bir parti binasının önünden geçerken, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından bıçaklanmıştır. Anılan Er, 28 Ekim 2013 tarihinde saat 14.30 sularında, Cizre’de belirtilen bina önünden geçerken, YDG-H mensupları tarafından, yanlarına çağrılmıştır. Er, söz konusu grup üyelerinin yanlarına gitmeyi reddedince, grup üyelerinden birisi, Er’i sırtının sol tarafından bıçaklamıştır. Olayı müteakip Er, Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.”

Açıklamada, olayla ilgili olarak Nusaybin Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı da belirtilmişti.

YENİ AÇIKLAMADA ‘TERÖRE MÜZAHİR PARTİ’ YOK

"Arkalayan, destekleyici, arka çıkan, yardımcı" anlamına gelen "müzahir" kelimesiyle BDP kastedilmiş, ifade, başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada özellikle BDP'lilerce eleştirilmişti.

İşte Genelkurmay internet sitesindeki bu açıklamayı değiştirerek kısalttı. Birkaç gün sonra yapılan değişiklikle açıklama şu hale geldi:

"70’inci Mekanize Piyade Tugay 4’üncü Hudut Alayının Nusaybin’de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığında görevli bir Er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak’ın Cizre İlçesinde, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri tarafından bıçaklanmıştır.

Olayı müteakip Er, Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak Cizre Cumhuriyet Savcılığı adli tahkikat başlatmıştır."

TSK olayla ilgili olarak tahkikat başlatan birimi de Nusaybin Cumhuriyet Savcılığı yerine "Cizre Cumhuriyet Savcılığı" olarak güncelledi. Er'in hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisi de eklendi. (Radikal)