TRT İzmir Kent Radyo'da cuma günleri yayınlanan “Sanat ve Yaşam” kuşağının açılışında Kuran - ı Kerim okutulması tepki çekti.

Radyo ile kent arasındaki kopukluğu gidermek ve İzmirlilerin radyoya olan ilgisini artırmak amacıyla kurulduğu belirtilen TRT İzmir Kent Radyo'da telif ile çalışan dış yapımcıların kentin sanat, kültür, müzik, ekonomi ve spor gibi alanlarında yayın akışına uygun olarak programlar yapması öngörülüyor. 

13 Ekim Cuma günü 22.00 – 23.00 saatleri arasında Dış Yapımcı Bünyamin Ertekin'in sunduğu, “İzmir'de Sanat ve Yaşam Kuşağı”ndaki yayın dini söylemlerle açılıyor. Ardından katılan konuklarca dakikalarca Kuran – ı Kerim okunuyor. Okunan bölümün Türkçe tercümesinin de yapılmadığı program hakkında TRT çalışanlarının da rahatsızlıklarını dile getirdiği belirtiliyor. Kurum içinde “Kent Radyo'yu Diyanet FM'e çevirdiler” yorumu yapılıyor.

Odatv'de yer alan habere göre TRT Kent Radyo'da bir çok programın iktidara yakın isimlerle doldurulduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, dış yapımcıların bazılarının yayın akışına dahi uymadığını dile getirdi. Radyoda dış yapımcı olarak görev alan isimlerin “AKP'nin sesi” olduğunu kaydeden Bakan, “Sanat kuşağında bile Kuran okunmasının amacı nedir?” diye sordu.