İstanbul’un Avcılar ilçesinde ''fuhuş yaptıkları' iddiasıyla komşuları tarafından 'protesto edilen' bir grup transseksüel, suç duyurusunda bulundu. “Kentsel Dönüşüm”ün ardından bölgeden sürülmek istendiklerini savunan Oya Sultan, emniyet ve medyayı suçladı.

 

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen transseksüel grup adına açıklama yapan Oya Sultan, Denizköşkler Mahallesi'ndeki bir sitede yaşayan transseksüellere yönelik ''nefret kampanyasının, bazı medya kuruluşlarının da çanak tutmasıyla'' 6 Ekim kendilerinin hayatını tehlikeye atacak seviyeye ulaştığını söyledi.

 

Oya Sultan, ''Transseksüellerin bölgeyi terk etmesi halinde evlerin değerinin artacağı söylenmiş, basında çıkan haberlerde de hem transseksüeller hem de fuhuş bahanesiyle eylem yapanlarca dile getirilmiştir'' dedi.

 

Sultan, 17 Ağustos 1999'daki deprem sonrasında söz konusu sitenin hasar gördüğünü ve fiyatların bu nedenle düştüğünü söyledi.

 

Sultan, transseksüellerin de fiyatların düşük olması nedeniyle bu siteden daire aldıklarını belirtti.

 

‘BİZİ BÖLGEDEN SÜRMEK İSTİYORLAR’

Oya Sultan, transseksüellerin 10 yıldır bu sitede yaşadığını ifade ederek, “Kentsel Dönüşüm Yasası” geçtikten hemen sonra transseksüellerin bölgeden sürülmek istendiğini hatırlattı.

 

EMNİYET VE MEDYAYA SUÇLAMA

Konunun ''ne aile değerleri, ne ahlak, ne de manevi değerlerle bir ilgisinin bulunmadığını'' savunan Oya Sultan sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Kolluk görevlileri herkesin güvenliğini sağlamak ve yasaları uygulamakla görevlidir. Transseksüeller de herkes ile eşit statüde vatandaştır. 6 Ekim gecesi görevini yapmayan polisler ve onların sıralı amirleri de en az bu nefret yürüyüşünü organize edenler kadar suçludur.

 

Nefret suçu içeren gösterileri organize edenler, görevini yapmayan kamu görevlileri ve habercilik adı altında nefreti körükleyen televizyon kanalı hakkında suç duyurusunda bulunacağız.''

 

Açıklamanın ardından transseksüeller, adliyeye girerek hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa teslim etti.