Mersin’de Cansu isimli trans kadın sopalı saldırıya uğradı. Saldırganlar “Kandil günü sokakta işin ne?” diyerek trans kadını darp etti.

Cansu isimli seks işçisi bir trans kadın Mersin’de sopalı bir grubun saldırısına uğradı. İddialara göre Miraç kandilini bahane eden grup Cansu’ya, “Sizi burada barındırmayacağız” diyerek saldırdı.

kaosgl.com da yer alan habere göre yaşadıklarını anlatan trans kadın: 27 plakalı bir araçtan eli sopalı 3-4 kişi çıktı. Bana ‘Kandik gününde de mi sokaktasın? Kandil günü sokakta işin ne? Sizi burada barındırmayacağız. Defolun gidin. Sokaklarımızı temizleyeceğiz’ diyerek saldırdılar.

Mersin 7 Renk LGBT Derneği Başkanı Yağmur Arıcan ise polislerin yaşanan olayın üzerini kapatmaya çalıştığını ifade ederek: Saldırıdan sonra ilk gelen polis ekibi ilgilenmiyor bile. ‘Bir kadın saldırıya uğradı’ anonsu geçiliyor. Polis olay yerine gelip, saldırıya uğrayanın trans kadın olduğunu görünce ilgilenmiyor. Cansu ısrarla araç plakasını ve kaçtıkları yeri tarif etmesine rağmen dinlemiyorlar, ‘Yanlış görmüşsündür’ diyorlar.

Mersin’de yaşanan ilk nefret saldırısı olmadığını ifade eden Arıcan: Transfobi rahat durmuyor. Sokaklardan bizi temizlemeye uğraşıyorlar. Bunun arkası kesilmiyor. Daha önce de Pozcu’da saldırılar oldu. Translar sürekli saldırıya uğruyor. Bu sadece bizim gördüğümüz kısmı. Birçok trans kadın polisten korktukları için sineye çekiyor. Veya davalardan bir şey çıkmayacağını düşünüyor. Biz takipçisi olup bu olayı nefret suçu olarak kayıtlara geçireceğiz. Bu saldırıların nefret saldırıları olduğu kabul edilmeli.