Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında çıkan çatışmada, 1 güvenlik görevlisi ile 1 sivil hayatını kaybetti, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

İlçenin Köprüyanı mahallesi kırsalında silahlı bir grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, 2 güvenlik görevlisi ile 1 sivil yaralandı. Yaralılar ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi'ne sevk edilirken, bölgede çatışmaların sürdüğü ve sis nedeniyle görüş mesafesinin düşük olduğu bildirildi. Bölgeye çok sayıda polis özel harekat timi de sevk edildi.

Çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin tedavisi sürüyor.

Trabzon Valiliği ise yaptığı açıklamada, "Maçka ilçemiz kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 09.08.2017 tarihinde başlatılan operasyon sırasında 11.08.2017 (bugün) tarihinde saat 15.00 sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış olup, operasyonel faaliyet devam etmektedir. Sıcak temas sırasında iki güvenlik personelimiz ile bir sivil vatandaşımız yaralanmıştır" denildi.

Öte yandan, Maçka'da 16 Mayıs'ta operasyona çıkan bir grup askere saldırı düzenlenmiş, burada 1 uzman çavuş yaşamını yitirmişti.

Yine geçen yıl 19 Temmuz'da ilçe girişinde yol kontrolü yapan polislere saldırı düzenlenmiş, saldırıda 3 polis hayatını kaybetmiş, 3'ü de yaralanmıştı.