Torunlar Center'da meydana gelen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetine ilişkin işçi aileleri tarafından açılan davanın ilk duruşmasında tutuklu olarak yargılanan Geda Major Asansör şirketinde montaj elemanı Adem Akyıldız tahliye edildi.

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, Mecidiyeköy'de bulunan Torunlar Center'da 6 Eylül'de meydana gelen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetine ilişkin işçi aileleri tarafından açılan davanın ilk duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 4'ü tutuklu 25 kişinin yargılandığı duruşmada, iddianamenin okunmasının ardından tutuklu sanıkların savunmaları alındı. Dün sabah saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar süren duruşmada, süre yetersizliği nedeniyle tutuksuz yargılanan sanıkların ifadesi alınmadı.

Savcı, tutuklu sanıkların ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanan Geda Major Asansör firmasının Genel Müdürü olan Orhan Demirel için tutuklama talep ederken, tutuklu olarak yargılanan Torunlar Center Proje Müdürü Murat Aytimur'un ise tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından, "kuvvetli suç şüphesi" gerekçesiyle tutuklu sanık Murat Aytimur, Önder Türksoy ve Turgay Dalkıç'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, Geda Major Asansör şirketinde montaj elemanı olarak çalışan Adem Akyıldız'ın ise tahliyesine karar verdi.

Geda Major Asansör Genel Müdürü Demirel'in tutuklama talebinin reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Şubat 2015 tarihine erteledi.