Soma'da maden ocağında 301 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 17 Mayıs 2014’de Taksim Galatasaray Lisesi önünde yapılan protesto gösterisinde günlük bir gazete için gönüllü foto muhabiri olarak çalışan 49 yaşındaki Pembegül Gökçek’i TOMA’dan sıktığı su ile yaralayan polis memuru 26 yaşındaki Hakan Yıldırım’ın 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

Ayşegül Usta'nın Hürriyet'te yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şikayetçi Pembegül Gökçek'in düşerek basit tıbbı müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmayacak şekilde yaralandığı ifade edildi.

Hakkında dava açılan polis memuru Hakan Yıldırım İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Olay tarihinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yapıyordum ve halen de aynı yerdeyim. 17 Mayıs 2014’de Taksim Galatasaray Lisesi önünde Soma’yı protesto amaçlı bir gösteri düzenlendi. Yasal olarak göstericilerin dağılması ile ilgili tebligatlar yapıldı ancak dağılmadılar.

T35 No’lu TOMA da operatör olarak görevliydim. TOMA’nın içerisinde bulunan telsizden olay yerinde bulunan amirlerimizin talimatı üzerine topluluğa doğru dağılmaları amacıyla su sıkmamız istendi. Bu emir üzerine topluluğa su sıktım. Belirgin bir sahsı ya da müştekiyi yaralamak gibi bir kastımız söz konusu değildir. Yasa dışı hale gelen gösteriyi engellemek amacıyla topluluğu dağıtabilmek niyetiyle ve amirlerimizin verdiği emir üzerine harekette bulunduk suç isleme kastım yoktur.”