7 yıl önce İğneada’da kaybolan ve Başbakan’ın da bulunması için talimat verdiği Tolga Baykal'ın, İstanbul’da sokakta yaşarken bulunduğu ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi’nde tedaviye alındığı öne sürülmüştü. Hastanedeki kişinin Tolga olup olmadığı DNA testiyle belirlenecekti. Basına DNA testinin sonucu olumsuz olarak yansımıştı. Ancak anne Ceylan testlerin güvenilir bir şekilde yapılmadığını ve şimdi de Tolga olup olmadığı araştırılan “Birol” adlı kişinin kaybolduğunu iddia ediyor.

 

İşte Tolga’nın annesi Kadriye Ceylan’ın, “Tolga Baykal Ceylan kaybedildi. Birol'u da kaybedilmekten kurtarın” diyerek anlattıkları:

 

“Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde bakım ve koruma altında tutulan "Birol" da kaybedildi.

 

Cumartesi gününden bu yana telefon başındayım ve 2004 yılında kaybedilen oğlum Tolga Baykal Ceylan olma olasılığı bulunan Birol 'un akıbeti hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Hastaneden başlayarak İstanbul'daki sosyal hizmet müdürlüklerini, hastanenin yerleştirdik dediği huzur ve bakımevlerini tek tek aradım. Hiçbirinde yok.

 

İlk baştaki görüşmemizde hastaneden sosyal hizmetlere gönderildiği belirtilen Birol, sosyal hizmetlerde bulunamayınca , hastanenin sosyal hizmet uzmanı tarafından sosyal hizmetlere değil Ataköy polis merkezine teslim edildiği belirtildi. Ancak Ataköy polis merkezi bunu yalanladı. Telefon ile yaptığım görüşmede böyle bir şeyden haberdar olmadıklarını bildirdiler.

 

Daha önce de belirtmiştim. Oğlum olarak ihbar edilen kişi ile aramızda anne oğul ilişkisini belirleyecek DNA testi güvenilir bir şekilde yapılmadı. Sonuç hala bana tebliğ edilmedi. İkinci bir testi bağımsız bir -kuruluştan yaptırmak istediğimi savcılığa belirtmiştim. Onun oğlum olduğuna dair birçok işaret vardı.

 

Henüz kesinleşmeden Birol apar topar nereye götürüldü? DNA testi neden hala bana tebliğ edilmedi. Neden korkuyorlar. Gördüğü işkenceden dolayı yaşayan bir ölü haline getirdikleri Birol oğlum mu? Konuşmasından mı korkuyorlar?

 

Başbakan oğlumun kaybedildiğinden tam 7 sene sonra haberim yoktu dedi. O günden bu yana birçok şey ortaya çıktı. Ya şimdi de mi haberi yok? Konunun takipçisiyim diyordu. Samimiyse Birol'u derhal ortaya çıkarsın. Yalanlar, dolanlar beni intiharın eşiğine getirdi. Sorumlusu kim? Oğlumun ve Birol'un sorumlusu kim?

 

DEMOKRAT HABER