Kırklareli İğneada’da kaybolan ve bulunması için TBMM’de komisyon kurulan üniversite öğrencisi Tolga Ceylan için MİT de devreye girdi.

Ceylan’ın bulunması için çalışma yapan TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Kırklareli, Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve İçişleri Bakanlığı ile temasa geçti. Komisyon üyelerine yardımcı olmak ve olayı soruşturmak üzere bir Mülkiye başmüfettişi ve bir Adalet müfettişi de TBMM’de çalışmaya başladı.

BULGARİSTAN’DA OLABİLİR Mİ?
Komisyon MİT’e yazı yazarak Ceylan’ın kaybolması konusunda istihbari nitelikte bilgi olup olmadığını ve gencin Bulgaristan’a gittiği yönündeki iddiaları sordu.  Bu arada Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı da, Ceylan'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma dosyasını komisyona gönderdi. İğneada’nın bağlı bulunduğu Bulgaristan sınırındaki Demirköy ilçesinin Cumhuriyet Başsavcılığı da, Ceylan'ın kaybolması ile ilgili olarak 14 Şubat'ta yeni bir soruşturma başlattı.

İTÜ Matematik bölümü öğrencisi, Tolga Ceylan, tatil amacıyla gittiği İğneada'da 7 Ağustos 2004’de kaybolmuştu. Anne Kadriye Ceylan, oğlunun jandarma tarafından gözaltına alındığını ve kaybedildiğini iddia ediyor. Ceylan’ın İğneada’dan Bulgaristan’a geçerek Sofya’ya yerleştiği de iddialar arasında bulunuyor.

Gazeteport