Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kayabaşı Mahallesi’nde yaptığı ‘kamulaştırma’ karşılığında Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’a 31 milyon 830 bin lira değerinde 196 adet konut, Canpolat’a ise 3 milyon 476 bin 671 lira değerinde 29 adet konut verdiğini açıkladı.

TOKİ’nin verdiği bilgiye göre İzzettin Doğan’a ayrıca üç taksit halinde 5 milyon lira ödendi. Daha sonra yine Kayabaşı Mahallesinde intikal yolu ile İzzettin Doğan adına kalan hisseli 17 adet parsel için 1 milyon 129 bin lira bedel ödenerek kamulaştırma yapıldı.

TOKİ, İzzetin Doğan’dan arsa alınıp alınmadığı sorularına yanıt verdi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın sorduğu sorulara verdiği yanıtta, TOKİ kamulaştırma yaptığını belirtti. TOKİ, İstanbul Başakşehir ilçesi Kayabaşı Mahallesi Resneli Çiftliği mevkiinde yer alan Eski 1373 parselin bulunduğu 460 hektarlık alanın 18 Haziran 2009’da kamulaştırma çalışmalarına başlandığını kaydetti. TOKİ, İzzettin Doğan, Cemal Canpolat ve Sedat Doğan isimli şahısların da bulunduğu hak sahiplerinden kamulaştırma yoluyla 2009 yılında toplam 1 milyon 55 bin 616 metrekare yüzölçümlü taşınmaz iktisap (edinmek) edilmiştir” dedi.

“ZARARA UĞRADIK”

Cem Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Canpolat ise kamulaştırmayı devletin yaptığını belirterek, “Devlet gelmiş arazimizi gasp etmiş, daha önce yapılan sözleşmeyi iptal etmiş. Binlerce insanın yerini kamulaştırdılar. Bunun gizlisi saklısı yok. 40 yıl önce alınmış Dededen kalma arazi. 6 lira yerine bize 2 kuruş verdiler. Şimdi değeri 600 lira. Zarara uğradık” dedi. (Hürriyet)

BU SERVETİN KAYNAĞI NE?

İzzettin Doğan’ın çok büyük bir mal varlığı olduğu biliniyor, ancak kaynağı konusunda bir bilgi yok. CEM Vakfı kurulduğu zaman Süleyman Demirel tarafından teşvik edildiği, örtülü ödenekten de vakfa para aktarıldığı sürekli konuşuluyor. Örtülü ödenek parasıyla kurulan CEM Vakfı’nın Alevileri iktidarlara ve sağ siyasetlere yanaştırma siyaseti izlediği iddia ediliyor.