Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün tüm varlığına el koydu.

Sarıgül'ün tüm mal varlıklarına el konulma nedeninin ise 1998'de Bank Ekspres'ten 9 kişiyle beraber çekilen 3,5 milyon dolarlık kredinin geri ödenmemesi.

TMSF, Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün bankalardaki tüm hesaplarına tedbir koydu. Bunun yanı sıra Sarıgül'ün 35 gayrimenkulüne de el konuldu.

VATAN’ın ulaştığı bilgilere göre, Korkmaz Yiğit geçen hafta elindeki belgelerle TMSF’ye gelerek Sarıgül’ün kendisine borcu olduğunu ve bu borcun tahsil edilmesi halinde kendi borcundan düşülmesini talep etti.

16 YILLIK BORÇ

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Sarıgül ve 9 iş ortağı 1998 yılında, Korkmaz Yiğit'in sahibi olduğu ve TMSF bünyesinden batık bankalardan biri olan Bank Ekspres'ten 3,5 milyon dolar kredi çekti. Ancak kredi geri ödenmedi. Kredi borcu faizleri ile beraber 8 milyon dolara (16 milyon TL) çıkınca TMSF harekete geçti ve Sarıgül'in tüm mal varlığına el konuldu. Sarıgül'ün avukatları ise bugün TMSF binasına giderek, görüşmelere başladı. (Vatan)