Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği, yetkilerini sınırlandıran torba yasayı ve Gezi Parkı eylemlerinde yapılan gözaltıları protesto etmek üzere Galatasaray'da toplandı.

TMMOB'a destek amacıyla Taksim'de yapılacak eyleme katılmak üzere Kadıköy'den yola çıkan binlerce kişi, vapuru da eylem alanına çevirdi. Kitle daha sonra Karaköy'den sloganlarla Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Galatasaray Lisesi önünde yüzlerce kişi TMMOB'a destek için toplandı. Galatasaray Meydanı’nda kalabalık giderek artıyor. Kadıköy ve Beşiktaş Forumları, Kartal Dayanışması ve GS Tek Yumruk GS Meydanı’nda..

Taksim Meydanı'na yürümek ve basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine İstiklal Caddesi üzerinde iki TOMA ile bekleyiş sürerken grup basın açıklaması yaptı.

Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, AKP’nin geçirdiği yasa değişikliğini eleştirdi.

Muhçu açıklamasında, “Bu yasa değişikliği gündeme geldiğinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile yapılan görüşmede, yasanın bir daha gündeme gelmeyeceğini söylenmişti. Şimdi görüyoruz ki aradan geçen zamanda bir bakanın sözüne güvenilmiyor. AKP bir gece yarısı operasyonu ile yasayı geçirdi. Ama biz bu haksızlığa karşı Gezi ruhuyla, halkımızla birlikte meydan okumaya devam edeceğiz.” dedi.

ANKARA'DA DA BARİKAT

TMMOB'a ilişkin yasa değişikliği Ankara'da da protesto edildi. Ankara'da TMMOB üyelerinin önü polis barikatları ile kapatıldı. TMMOB üyeleri Güvenpark'ta toplanmıştı. Eskişehir Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri de trenle Ankara'ya geldi.