Türk Hava Yolları'nın (THY) iç hatlarda 6 kent dışında tüm noktalarda içki servisini kaldırmasına yönelik tartışmalar gündemde yerini korurken, içki yasağının önce dış hatlarda yayıldığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberi henüz gündemdeyken, THY ise konuya ilişkin olarak bir açıklama yaptı ve 'talep azlığından' servislerin kaldırıldığını söyledi.

YASAK ÖNCE DIŞ HATLARDA BAŞLAMIŞ

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre Ocak ayından itibaren Pakistan'ın Karaçi ve İslamabad; Mısır'ın Kahire ve İskenderiye; Irak'ın Bağdat ve Erbil; Somali-Mogadişu; Senagal-Dakar ve Kuveyt seferlerinde içki servisi kaldırıldı. 15 Aralık'ta başlayan Nijer-Niamey seferleri ise 'içkisiz' başladı.

THY'nin söz konusu dış hat uçuşlarında içkiyi kaldırmasının hem Türk hem yabancı yolcuların tepkisine neden olurken; personelin 'resmi bir gerekçe' gösterilmemesi nedeniyle zor durumda kaldığı bildirildi.

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY) içki servisine ilişkin medyada çıkan haberlere ilişkin bugün bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Türk Hava Yolları 98 ülkede, 183 dış hat ve 36 iç hatta uçuş gerçekleştirmektedir. Bu hatlardan bazılarında aşağıda belirtilen gerekçelerle uzun süredir içki servisi yapılmamaktadır," denildi ve açıklama şöyle devam etti:

'İÇKİ TALEBİ AZLIĞI VE LOJİSTİK ZORLUKLAR NEDENİYLE...'

"Yurtiçi uçuşlarda yapılan ikram servisinde sadece business yolculara içki servisi yapılmaktadır. Yurtiçindeki 36 hattın 20’sinde business kabin uygulaması bulunmamaktadır. İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Bodrum ve Dalaman hatları dışındaki diğer hatlarda ise business yolcu ve içki talebi azlığı ile lojistik zorluklar nedeniyle içki servis edilmemektedir.

Dış hatlarda ise sadece 8 ülkede, ilgili ülkelerle yapılan görüşmeler sonucunda gelen istek üzerine içki servisi yapılmamasına karar verilmişti. Bu ülkelerin bayrak taşıyıcı havayolu şirketleri de uçuşlarında içki servisi yapmamaktadır.

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları 90 ülkeye yaptığı seferlerinde ise ikram uygulamasına mevcut şekliyle devam etmektedir."

DIŞ HATLARDAKİ 8 ÜLKEYE İÇKİ YASAĞI

THY Basın Müşavirliği yetkilileri bir soru üzerine Dış Hatlarda 8 ülkeye konulan içki yasağının iki yıldan bu yana çeşitli tarihlerde ilgili ülkelerle yapılan görüşmeler sonucu karar alındığını söylediler.