Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara’daki saldırıda 102 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliğince alınan yayın yasağının kaldırılması için dava açtı.

Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliği, “Soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı ve görsel medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların yapılmasının yasaklanmasına” karar vermişti.

TGS Hukuk Müşaviri Meliha Selvi hazırladığı dilekçede söz konusu karardaki tedbirlerin alınmasının herhangi bir kanuna dayandırılmadığını, Anayasının 13. Maddesinde yer alan ölçülülük ilkesine aykırı olduğu gibi, “basın hürriyeti” ile “halkın haber alma hakkının” da önüne geçildiğini vurguladı.

Bu kararın aynı zamanda Anayasanın 22. Maddesi ile güvence altına alınan haberleşme özgürlüğü ve demokratik bir toplumun temelinde yer alan diğer özgürlüklerin kısıtlanması anlamına geldiğini vurgulayan TGS Hukuk Müşaviri Meliha Selvi, TGS’nin itiraz gerekçelerini de sıraladı.

Öte yandan Türkiye gazeteciler Cemiyeti de yayın yasağına itirazda bulundu.