Adana’da MİT TIR’larıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcıların Tarsus 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptıkları savunmayı yayımlayan gazeteci Arzu Yıldız’ın 1 yıl 8 ay hapse ve annelik hakkından men cezasına mahkum edilmesiyle ilgili Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ Komisyonu yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Bir kadın gazeteciyi anneliğiyle yargılama hakkını nereden buluyorsunuz? Cezayı alan bir erkek olsa onu da babalık haklarından men edecek miydiniz?” denildi.

Söz konusu hapis cezasına ek olarak, sırf kadın olmasından ötürü anneliği üzerinden ikinci kez cezalandırılması ise eril yargı zihniyetinin sonucu olduğu belirtilen açıklamada şunlar söylendi:

Bu karar ile iki çocuk annesi olan Yıldız, mahkeme tarafından annelik haklarından mahrum bırakılmış oldu. Meslektaşımızın gazetecilik faaliyeti nedeniyle ceza alması kabul edilemez.

Söz konusu hapis cezasına ek olarak, sırf kadın olmasından ötürü anneliği üzerinden ikinci kez cezalandırılması ise eril yargı zihniyetinin sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Soruyoruz:

Bir kadın gazeteciyi anneliğiyle yargılama hakkını nereden buluyorsunuz?

Bu cezalar, iktidarın kadın gazetecilere yönelik düşmanca tavrının tezahürüdür.

Bizler kadın gazeteciler olarak, gazetecilerin gazetecilik faaliyetlerinin yargılanmasına da, erkek egemen yargının kadın düşmanı kararlarına da karşı çıkıyoruz!

Arzu Yıldız gazetecidir,

Gazetecilik yargılanamaz!

Bir kadın gazetecinin anneliği üzerinden ikinci kez cezalandırılması kabul edilemez!