Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri Mustafa Kuleli dün gece evine giderken Kurtuluş’ta kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Kuleli’nin yanındaki gazeteci Hasan Cömert de saldırıdan etkilendi.

Bianet'in haberine göre; sokakta yürüyen gazetecilerin arkasından yaklaşarak Kuleli’ye saldıran ve başından yaralayan üç kişi kısa bir süre sonra hiçbir şey söylemeden olay yerinden kaçtı.

Saldırıda Kuleli’nin başı yarıldı, götürüldüğü Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başına dört dikiş atıldı.

Sabaha karşı taburcu edilen Kuleli, Şişli Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Şikayetinde, olay yerindeki MOBESE görüntülerinin incelenerek saldırganların bulunması yönünde talepte de bulundu. Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunacak.

"ÖRGÜTLENMEMİZDEN RAHATSIZ OLUYORLAR"

Mustafa Kuleli şu açıklamayı yaptı:

"Dün geceden bu yana arayan, soran herkese teşekkürler. Sağlık durumum iyi, dinleniyorum."

"Saldırının arkasındakilere dair kuvvetli şüphelerimiz var. Şimdilik susuyoruz. Gerçekler açığa çıkacak ve hesabını mutlaka soracağız."

"Gazetecilerin örgütlenmesinden rahatsız oluyorlar. Medya çalışanları dayanışmadan gelen güçleriyle onlara gereken cevabı verecektir."

Hasan Cömert de "Asıl olarak Mustafa Kuleli'ye saldırdılar, bu yüzden sıradan bir olay olduğunu düşünmüyoruz, umarım yanılırız!" dedi.

TGS: BASİT BİR KAVGA DEĞİL

TGS olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Özellikle son aylarda yoğun olarak sürdürdüğümüz örgütlenme çalışmaları, 5N1K1S (beş ne, bir kim, bir sendika) kampanyamızın meslektaşlarımız arasında geniş bir yankı uyandırdığı bir dönemde yapılan bu saldırıyı basit bir kavga olarak tanımlayamıyoruz.”

“Genel Sekreterimiz kendisine saldıran 16-20 yaş arasındaki saldırganları tanımamakta, hiçkimseyle bir husumeti bulunmamaktadır.”

“Sendikamız TGS'nin büyümesinin, meslektaşlarımızın sorunlarının çözüm merkezi haline gelmesi bu gibi saldırılarla engellenemeyecektir.”

“Saldırganlar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatılmıştır. Emniyet güçleri tarafından yapılacak gerekli incelemelerin ardından ortaya çıkacak olan saldırganlar ve arkasındaki güçlerin hakkında kamuoyuna daha geniş bilgi iletilecektir.”