Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, kendisine Meclis kürsüsünden "Sen necisin, bre ahlaksız, bre kemiksiz" diye hakaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

Medyaradar’dan Alev Gürsoy Cimin’e konuşan Tezkan, Bahçeli’nin sözlerine şaşırdığını ifade ederek şunları söyledi:

“Ülke tarihi bir referandumdan geçmiş, muhalefet lideri 10 dakikasını ülkeye ayıracağına bir gazeteciye ayırıyor ve bütün hakaretleri en ağır haliyle milyonların gözü önünde, onlarca televizyon canlı yayındayken sıralıyor. Bir kez bu hakaretvari sözleri sarf etmesi ve o hakaretler sarf edilirken o salondan alkış kopması bile ayıp. Ben ne yapmışım doğruları yazmak dışında? Belli ki yazdığım doğrular sayın Bahçeli’nin canını çok acıtmış.”

Tezkan, MHP liderinin, yazdıklarına yanıt veremediği için hakaret etme yolunu seçtiğini söyledi.

Tezkan şöyle devam etti: “Bu konuda polemiğe giremem, ben bir gazeteci olarak yazımı yazarım o kadar. Siyasi değilim ki gidip hesap sorayım. Herkes hangi bölgelerden evet hangi bölgelerden hayır çıkmış ona baksın, yeterli gerçeği görmek için. Referandum sonucu canını acıtmış, bunu da bizlere saldırarak gösteriyor.”

Fikirlerinde ısrarcı olduğunu ve MHP liderinin kendisi üzerinden herkese “MHP’yi yorumlamayın, MHP’yi eleştirmeyin” diye mesaj verdiğini aktaran Milliyet yazarı sözlerini şöyle bitirdi:

“MHP’yi yazan tek yazar da ben olduğuma göre, belki de yazacak arkadaşlarımın önüne geçmek istedi bu üslupla. Yazdıklarım doğru olmasa cevap vermezdi. Diyorum ya referandum sonucu çok canını sıkmış.”

TEZKAN NE YAZMIŞTI?

Tezkan dün referandum sonuçlarını değerlendirdiği yazısında tek kaybedenin de MHP olduğunu yazmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Referandumun siyaseten kaybedeni yok mu diyeceksiniz? Vardı.. MHP..

Erzurum hariç, MHP’nin güçlü olduğu bütün illerde hayır oyu çıktı..

Örnek Adana.. Örnek Balıkesir.. Sonuç şu.. MHP’nin genel merkezi evet dedi.. MHP’nin tabanının yüzde 80’i hayır oyu verdi.. MHP’yi zor günler bekliyor..

Siyaset bugünden itibaren başka faza geçti.. Kulvar değiştirdi.. 2019’a odaklandı..”