KESK’in Ankara’da yapmak istediği eyleme müdahale eden polisler, aralarında KESK Eşbaşkanı Başkanı Aysun Gezen’in de bulunduğu üç kişiyi bileklerine ters kelepçe vurarak gözaltına aldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK), Ankara’da Mithatpaşa Caddesi üzerinde gerçekleştirmek istediği eyleme polis müdahalesi yaşandı. Yapılan müdahalede polisler KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen'in de aralarında bulunduğu üç kişiyi gözaltına aldı. Gezen ve diğer kişiler, gözaltına alınmaları sırasında polislerce bileklerinden ters kelepçelendi. 

Konuya dair Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi’nde bilgilendirmede bulunan KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, arkadaşlarının ters kelepçe vurularak gözaltına alınmasına “Bu saldırının 696 sayılı KHK ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Bu keyfi tutum uzun bir süredir ülkemizde devam ediyor. Devletin üzerine üniforma giydirdiği ve silahlandırdığı kesimlerce yapılıyor. Bunu kabul etmiyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

Polis müdahalesi sonrası ters kelepçelenerek gözaltı alınan Eş Genel Başkan Aysun Gezen ve iki sendikacı serbest bırakıldı.

Bunun üzerine KESK, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) ve Ankara Tabip Odası (ATO) ortak basın toplantısı düzenledi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube binasında yapılan toplantıya, serbest bırakılan Gezen’in yanı sıra, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, ATO Başkanı Vedat Bulut,  TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve çok sayıda kişi katıldı.

‘KEYFİ BİR GÖZALTI’

Basın toplantısında söz alan Gezen, keyfi bir şekilde gözaltına alındıklarını belirterek, “Polisin bize ciddi bir saldırısı oldu. İstiyorlar ki herkes sussun ve kimse yapılan yanlışlara ses çıkarmasın. Ama biz KESK ve diğer emek örgütleri olarak, yaşanan haksızlıklara, keyfi uygulamalara karşı alanlarda olamaya devam edeceğiz. Bugün yaptıkları saldırı aslında keyfiyet rejiminin göstergesi oldu.  Yani son saldırıları ile birlikte polisin ve hükümetin keyfiyet rejimi herkesin gözü önünde tescillenmiş oldu” diye konuştu. 

‘ÜLKEMİZ BİR SUÇ ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YÖNETİLİYOR’

Gezen’in gözaltına alınmasına sert tepki gösteren Koramaz da, AKP İktidarının OHAL rejimiyle devamlılığını sağladığını söyledi. Koramaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz bugün bir suç örgütü tarafından yönetiliyor. Ama zannetmesinler ki bizi yıldıracaklar. KESK’e yapılan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyorum.”

DİSK temsilcisi Görgün de, “KESK sadece Türkiye’de değil dünya da ciddiye alınan bir emek örgütü. KESK’e uzanan elleri bir gün kıracağız” diye belirtirken, ATO Başkanı Vedat Bulut ise, şöyle konuştu: “KESK’e yapılan bu son saldırı güvenlik güçlerinin provokasyonuyla gerçekleşmiştir. Bu olayları kınıyor ve yapılanlardan dolayı suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek istiyorum.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı