Tendürek Dağı'nda dün yaşanan ve HDP Diyadin eski İlçe Eş Başkanı Cezmi Budak ile bir PKK'linin yaşamını yitirdiği operasyona ilişkin bazı yeni görüntüler ortaya çıktı. DİHA'da yer alan haberde, görüntüler esnasında askerler ile siviller arasında geçtiği iddia edilen diyaloglar paylaşıldı. Gazeteci Amed Dicle ise yaralı askerlerin çatışma bölgesinde çıkarılma görütülerinin Med Nuçe ve Sterk TV'de yayınlanacağını bildirdi.

ASKER: "ABİ BİZLİK BİR ŞEY YOK"

Haberde, bir yurttaşın, "Abi el atalım bu askeri de kaldıralım. Bu askerin ne suçu var" sözlerine rütbeli bir askerin, "Abi bizlik bir şey yok" yanıtını verdiği belirtiliyor.

Yaralıları el birliği ile alandan çıkarmaya çalışan yurttaşların, bir yandan da gündüz saatlerinde kendilerine engel olan ve çatışmanın büyümesine neden olan askerlere, "Sabah erken bizi bıraksaydınız sivil insanlar buraya gelseydi bu olmazdı" diye sitem ettiği aktarılıyor.

'BU İŞİ KİM YAPMIŞSA GİT ONA SOR'


Söz konusu haberde bir asker, "Kardeş bizi suçlu görebilirsiniz ama biz görev icabı buradayız. Bu işi kim yapmışsa git ona sor" diyor.

DİHA'daki haberde görüntünün bir yurttaşın, "Sen de bizim çocuğumuzsun, o da bizim çocuğumuz. Bakın ondan çok size yardıma gelmişiz" sözleri ile son bulduğu belirtiliyor.

Bu görüntülerden sonra da canlı kalkan olarak alana giden sivillerin, el birliği ile askerleri pançolara yerleştirerek, çatışma bölgesinden uzaklaştırdığı ve askerleri zırhlı araçlara ulaştırdığı bildiriliyor.

AMED DİCLE: GÖRÜNTÜLER STERK TV VE MED NUÇE'DE YAYINLANACAK

Gazeteci Amed Dicle de twitter hesabından paylaştığı mesajlarla konuya ilişkin fotoğraflara yer verirken, görüntülerin saat 23:00'dan itibaren Med Nuçe ve Sterk TV'de yer alacağını belirterek, mesajında, olay yerindeki bir askerin, "Vali emir verdi" dediğini yazdı.



Kaynak: DİHA - Fotoğraflar: @AmedDcle