YPG-YPJ güçleri ve Burkan El-Fırat savaşçıları tarafından IŞİD'den geri alınan Tel Abyad'an (Girê Spî) kaçan örgüt mensuplarının Akçakale'deki bir evi karargah olarak kullandığı iddiaları ve sınır kapısının hemen dibinde üzeri branda ile örtülmüş mavi variller içerisindeki kimyasal maddelerin ne olduğu ve neden orada bekletildiği cevap bulmazken, bu kez de Tel Abyad'da herhangi bir altyapı ve inşaat çalışması olmamasına rağmen özel olarak üretilen borular objektiflere yansıdı.

DİHA'dan Hayri Demir ve Mehmet Sıddık Damar'ın haberine göre; Akçakaleliler, inşaat çalışması olmayan Tel Abyad'a bu boruların bombalı saldırılarda kullanılmak amacıyla gönderildiğini ileri sürdü.

BORULAR ÖZEL ÜRETİM

Sınır kapısına yakın bir alanda römorkların üzerinde üstü kapatılmış bir şekilde bekletilen borularda pas izinin bulunmaması ve parlak olmaları boruların çelik olduğunu gösteriyor. Özel üretim olan ve üzerinde herhangi bir menşei ifadenin yer almadığı borular, yaklaşık 2 metre uzunluğunda, 10 ile 20 santimetre çaplarında ve 2-3 santimetre kalınlığında olarak özel üretilmiş.

BORULAR SOKAKTA KALDI

Söz konusu boruların Tel Abyad'ın IŞİD'i işgalinde olduğu dönemde getirildiğini belirten ilçe sakinleri, iki kamyon römorkunun sınır kapısından Tel Abyad'a gönderildiğini, iki römorkun ise IŞİD'in kentten çıkarılmasının ardından sınırın bu tarafında kaldığını söyledi.

Variller içindeki kimyasal olduğu söylenen malzemeler konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, boruların IŞİD'e bomba yapımında kullanılmak için gönderildiğini iddia eden ilçe sakinleri, borular hakkında açıklama bekliyor.

"IŞİD'İN KARARGAHI"

Öte yandan geçtiğimiz gün DİHA'da "DAİŞ'in karargâhı" olduğu iddia edilen eve ilişkin şu ana kadar Urfa Valiliği ve Akçakale Kaymakamlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sınır hattındaki evin IŞİD üyeleri tarafından üs olarak kullanıldığı öne sürülmüş; içerisinde silahlı kişilerin bulunduğu, Suriye plakalı iki lüks aracın evin önünde ayrıldığı görüntülenmişti. Onlarca uzun sakallı, bıyıksız şahsın fotoğraflandığı evdeki hareketlilik yerini sessizliğe bırakırken, evin önündeki plakasız araçlar ve akaryakıt tankeri halen olduğu yerde bekliyor.