IŞİD’den temizlenerek YPG ve Burkan El-Fırat güçlerinin denetimine geçen Tel Abyad (Girê Spî) kentinde bugün ardarda 3 şiddetli patlama meydana geldi.

ANHA’nın haberine göre IŞİD iki ayrı köyden bomba yüklü 2 motosiklet ve iki minibüs ile saldırı girişiminde bulundu. Saat 13.43 dolaylarında Tel Abyad’ın 3 km güneydoğusunda yer alan Cedlê köyünden bomba yüklü yüklü 2 motosiklet ve içinde 8 IŞİD’linin bulunduğu bir minibüs ile intihar saldırısı düzenlemek üzere Tel Abyad’a doğru ilerleyen saldırganlar, kent girişine yakın bir yerde asayiş ve YPG güçleri tarafından fark edildi. Bomba yüklü araçları yaylım ateşine tutan YPG ve asayiş güçleri, bir motosiklet ile minibüsü içindekilerle birlikte infilak ettirerek patlattı. Bir motosiklet ise olay yerine yaklaşamadan geri kaçtı.

Yaklaşık 15 dakika sonra saat 14.00 dolaylarında ise ikinci bir saldırı girişiminin olduğu bölgede bir minibüs daha YPG ve asayiş güçlerince imha edildi. Tel Abyad’ın güneydoğusunda yer alan Taşbaş köyü istikametinden gelen bomba yüklü bu minibüs de, asayiş ve YPG güçleri tarafından fark edilerek imha edildi. İmha edilen ikinci minibüs içindeki saldırgan sayısı hakkında bilgi edinilemedi.

IŞİD’in saldırı girişimlerinin boşa çıkarıldığı ve herhangi bir sivilin patlamalardan zarar görmesinin engellendiği bildirildi. (Kaynak: ANHA)