Tekirdağ 1 ve 2 No'lu F tipi cezaevlerinde tutuklulara getirilen "10 kitap" sınırlaması içeridekilerin direnişi, dışarıdakilerin dayanışması ile kaldırıldı. Ancak tutuklular, olası kitap sınırlama kararı ve uygulamasına direnme tavırlarını sürdürüyor, hapishane yönetimlerinden yasağın kaldırıldığına dair resmi bir bildirim istiyor.

DÜN HİÇBİR KİTABA EL KONULMADI

Avukatlar Berna Yüksekdağ, Can Tombul, Evrim Deniz Karatana, Gülhan Kaya, Hasan Cengizhan Karaşin , Mahmut Erhan Ergün, Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar, kitap yasağı uygulaması nedeniyle tutuklulara yönelik müdahalenin beklendiği Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde müvekkilleriyle dün yaptıkları görüşmenin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, dünkü aylık hücre aramasında olağanüstü bir durum yaşanmazken, hiçbir kitaba el konulmadı. Aramalara katılan 1. ve 2. müdürler tutuklulara kitap yasağı kararının iptal edildiğini söyledi.

CEZAEVİ YÖNETİMİ YASAK KARARININ İPTAL EDİLDİĞİ BİLGİSİNİ VERDİ

Ayrıca tutukluların belirlediği temsilci ile cezaevi yönetimi arasında görüşme yapıldı, bu görüşmede de yasak kararının iptal edildiği, 1 ve 2 No’lu F tipi cezaevlerinde hiçbir kitaba el konulmayacağı bilgisi verildi. Avukatların açıklamasına göre, Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde bulunan tutuklular ise, kitap sınırlama kararının uygulamaya konulduğu 15 Mart'ta el konulan kitapların dün iade edildiğini bildirdi.

MAHPUSLAR RESMİ BİLDİRİM İSTİYOR

Avukatlar, görevli memurlar ve kurum idarecilerinin iptal kararının dayanağını "Adalet Bakanlığı'nın genelgesi" olarak gösterdiğini ancak genelgenin tutuklular ya da kendileri tarafından görülmediğini belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Tutsaklar bu durum karşısında olası kitap sınırlama kararı ve uygulamasına direnme tavırlarını sürdürüyor, hapishane idarelerinden resmi bir bildirim istiyor. Süreci takip eden tüm taraflara da kalıcı bir sonuç için hareket halinde olma çağrısını yineliyor. Görüşmelerimizde gelinen aşamayı 'kazanım' olarak değerlendiren tutsaklar; eylemlerine destek vererek kazanımı sağlayan başta tutsak aileleri olmak üzere, hukukçulara, insan hakları savunucularına, siyasi partiler, örgütler ve demokratik kurumlara, imzaları, protesto faksları ile desteklerini sunan herkese teşekkürlerini ve sevgilerini iletiyorlar." (ANF)