Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret' ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa İlçe Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Eşkinat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdi, sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Bunun ardından Eşkinat'a destek vermek için kente gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Üç Kemaller Parkı'nda toplanan kalabalığa seslendi.

Tezcan hakkında, toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı.

Başsavcılığın tahkikat evrakını Tezcan'ın milletvekili olması nedeniyle yetkisizlik kararı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği öğrenildi.

NE OLDU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle adli kontrol şartı uygulanıp, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a destek vermek için kente gelmiş ve yaptığı konuşmada, “Şimdi Ekrem başkan bu lafı dedi- demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür” demişti.

Bu açıklamanın üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Faşist diktatördür” diyen CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında soruşturma başlattı.

Ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ CHP'li Tezcan'a “Bu büyük bir edepsizliktir, büyük bir ahlaksızlıktır, büyük bir terbiyesizliktir, büyük bir seviyesizliktir”, “Türkiye'de tek faşist parti Cumhuriyet Halk Partisidir” sözleriyle yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tezcan’a yönelik, "Tam 11 seçimdir halkın oyuyla demokratik bütün değerlerle bütünleşerek ve buluşarak milletin takdirini kazanmış bir lidere, devlet başkanına, bir Cumhurbaşkanı'na yönelik bu sözler kelimenin tam anlamıyla şeytan dilliğidir. Anadolu’da şeytan dili derler böylelerine. Ve bunun hesabı sorulur çok açık ve net" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunarak 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan’ın avukatlarından Hüseyin Aydın, Tezcan’da tazminat davası açtıklarını sosyal medya hesabı Twitter’dan duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Tezcan hakkında soruşturma başlattı.