21 tutuklunun 25 Mart'tan bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olduğu Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde açlık grevi eylemi genişleyerek devam ediyor.


24 Nisan'da Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAD) temsilcileri ile BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in cezaevinde yaptığı görüşmelerin ardından 25 Nisan'da (dün) son durum hakkında bilgi almak amacıyla cezaevine giden ÖHD üyesi Avukat İzzet Kılıç, bugün itibariyle açlık grevi eylemine 10 tutuklunun daha katılacağını aktardı.

Kılıç, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı, Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Osman Dağdelen ve cezaevi savcısının dün PKK'li tutukluların iki temsilcisi ile açlık grevi eyleminin sonlandırılması ve tutukluların taleplerinin dinlenmesi amacıyla bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.

Tutukluların, hak ihlallerinin ortadan kaldırılması ve koşulların düzeltilmesi konusunda yazılı güvence olmadan eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini başsavcı ve cezaevi müdürüne aktardığını belirten Kılıç, görüşmelerde Cezaevi Müdürü Dağdelen'in başsavcının önerilerini dahi dikkate almayan bir tavırda olduğuna dikkat çekti.

10 TUTUKLU DAHA EYLEME KATILACAK

Kılıç görüştüğü tutuklulardan edindiği bilgiye göre, bugün itibariyle 10 tutuklunun daha süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine katılacağını söyledi.

Kılıç, ayrıca açlık grevi eyleminde olan Devrimci Karargah davası tutuklusu Cemal Bozkurt'un böbrek yetmezliği sorunu olduğu için eylemi bıraktığını, Bozkurt'un eylemi bırakmasının ardından yine Devrimci Karargah davası tutuklusu Bayram Akdoğdu'nun eyleme katıldığını söyledi.

27 NİSAN'DA YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

TUAD Başkanı Avukat Sinan Zincir ise açlık grevi eylemine dikkat çekmek amacıyla 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da Galatasaray Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na kadar bir yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurdu. Zincir, düzenleyecekleri yürüyüşe tüm tutuklu yakınlarının ve duyarlı kesimlerin destek vermesi çağrısında bulundu. (ANF)