Uşak'ta duvara ‘Tek Yol Devrim’ yazdığı için gözaltına alınarak 'Devrimci Yol örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla yargılanan ve 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Neşwan Şık özgürlüğüne kavuştu. 

Gülsen Candemir'in Birgün'de yer alan haberine göre 2013 yılında Uşak’taki bir duvara ‘Tek Yol Devrim’ yazdığı için tutuklanarak Uşak E Tipi Kapalı Cezaevine konulan Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Gençlik Muhalefeti Üyesi Neşwan Şık, dün tahliye edildi.

Denetimli serbestlik yasasından yararlanarak serbest kalan Şık, bir yıl boyunca haftanın belli günlerinde karakola giderek, imza atacak.

22 ay boyunca tek kişilik hücrede kalan Neşwan Şık, arkadaşlarıyla bir yerde çay içerken yanına gelen iki polisin ‘yarım saatliğine karakola gidip geleceğiz’ demesinin ardından tutuklanıp cezaevine konulduğunu söyledi.

İzmir 10. Ağır ceza mahkemesinin kendisini görmeden ve savunmasını almadan tutuklama kararı verdiğini ifade eden Şık, üyesi olduğu söyleyen örgütlerin hiç birisinin o kapsamda olmadığını kendisinin yasal bir partiye ve onun gençlik örgütlenmesine üye olduğunu ifade etti.

1 yıl on ay kaldığı Uşak E Tipi Kapalı cezaevindeki yaşadıklarını: “Neredeyse hiç kimseyi görmeden yirmi ay geçirdim cezaevinde, televizyonsuz radyo, gazete ve kitaplar ile vaktimi geçirdim. Diğer hücredeki tutuklular ile sadece sesimiz ile görüşebiliyorduk, birbirimizi görmemiz yasaktı. Ortak bir şeyler yapmamız da yasaktı. Şimdi özgürüm ve mutluyum ancak içeride, aslında dışarıda olması gereken binlerce öğrenci ve iktidara muhalif tutsak var, onların çıkması ve Haziran Türkiye’sinin kurulabilmesi için mücadeleye kaldığım yerden devam edeceğim” diye konuştu.