HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutukluların tişörtlerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden toplatıldığı belirtildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “tek tip elbise” ile ilgili açıklamasından sonra cezaevlerinde tutuklular üzerindeki baskılar artmaya başladı.

Dihaber’in aktardığına göre, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde iki odaya giren gardiyanlar, oda da buldukları tüm tişörtleri hiçbir gerekçe göstermeden topladı.

Cezaevindeki müvekkilleriyle Cuma günü görüşen Avukat Serhat Çakmak, müvekkillerinin kendisine gardiyanların iki odaya girdiklerini ve başta üzerinde yabancı yazılar yazan tişörtleri topladıklarını aktararak, “Daha sonra anlamlı anlamsız tüm tişörtleri toplamışlar. Bununla ilgili ellerinde ne bir karar ne de bir talimat var” dedi.

Öte yandan tutukluların dilekçeyle cezaevi idaresine başvurdukları halde kendilerine herhangi bir dönüşün olmadığı aktarıldı.