Fransız TF1 News kanalı, PKK kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in tek silahtan çıkan mermilerle öldürüldüğünü duyurdu.

Televizyon kanalı, polis kaynaklarına dayandırarak ve resmi olmayan bilgilere göre yayınladığı haberde, cinayetlerin soğuk kanlı bir katil tarafından tek silahla işlendiğini belirtiyor.

Mermilerin iki ayrı marka ama aynı kalibrede (7.65) olduğu ve tek silahla kullanıldığı bilgisini kaynağın verdiği de haberde yer alıyor.

Aynı silah ve aynı mermilerin kullanılmış olmasının, cinayetleri tek katilin işlediği anlamına gelmediğini de kaydeden kaynak, katilin yalnız olmadığı düşüncesini göz ardı etmiyor. Şimdiye kadar kimse hakkında ne ihbarda bulunuldu ne de bir gözaltı ya da tutuklama oldu.

Ancak, aynı polis kaynağı, Paris Anti Terörist Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada komşuların ifadelerinin alındığı, olay mahallinde bulunan delillerin incelendiğini de kaydetti. Haberde şu anda polisin üç ihtimal üzerinde durduğuna da yer verdi.

Birinci ihtimalin Türk hükümet ve basınınca da gündemleştirilen 'PKK içi hesaplaşma' olduğu öne sürülüyor. İkinci ihtimal ise aşırı sağcı bir Türk örgütünün cinayetleri işlemiş olabileceği. Üçüncü ihtimal ise, adli bir saldırı.

Ancak yetkililerin üçüncü ihtimali elediği de polis kaynağı tarafından belirtiliyor. “İlk sonuçlara göre, her üç kadın da çok net bir şekilde infaz edilmiş: Soğuk kanlıca bir şekilde işlenmiş cinayetler.”

Kaynak, iki kişinin kafalarına sıkılan üç kurşunla, üçüncüsünün de kafasına da dahil sıkılan 4 kurşunla öldürülmesini profesyonel işi olarak nitelendiriyor. (anf)