Tedavisi tamamlanmadan tutuklanan Yüksekova İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz ile bayram nedeniyle izin verilen açık görüşte bir araya gelebilen kardeşi Kendi Çapraz, ablasının durumunun daha da kötüye gittiğini paylaştı.

Hakkari İl Genel Meclis üyesi Sibel Çapraz, 27 Kasım 2015 tarihinde Yüksekova'da zırhlı araçtan açılan ateşle ağır yaralanmıştı. 15 ameliyat geçiren Çapraz, tedavisi devam ederken 3 Mart'ta "örgüt üyeliği" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddialarıyla tutuklandı. Tutuklandıktan sonra önce Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, ardından da Menemen R Tipi Cezaevi'ne sürgün edilen Çapraz'ın durumu ciddiyetini koruyor. 

Kurban Bayramı dolayısıyla verilen izinle, ablası ile açık görüşte bir araya gelebilen kardeşi Kendi Çapraz, ablasının yaşadıklarını anlattı. 

İstanbul'daki sevk işlemleri ve rapor almak için yine ringle götürüldüğü hastanede doktorun ablasına kızdığını aktaran Kendi Çapraz, "Doktor 'Sana kaç rapor yazdım ve halen buradasın, bana geliyorsun. Kendi doktoruna git, senin tedavin burada yapılmaz' demiş. Sibel de, 'ben ne yapabilirim ki ha bire benden rapor istiyorlar, onu bana değil de cezaevi yönetimine ve başsavcıya sorun' diye yanıt vermiş" sözleriyle ablasının yaşadıklarını anlattı.

SAATLERCE RİNG ARACINDA BEKLETİLMİŞ 

Sibel'in bir haftadan fazladır vücudunda dirençsizlik olduğu için cezaevi doktoru tarafından dahiliye uzmanının olduğu başka bir hastaneye sevk edilerek götürüldüğünü dile getiren Kendi, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak Sibel'i doktora göstermeden geri getirmişler. Sibel diyor ki; 'Beni saatlerce ringte beklettiler, komutan kendi özel işlerini yaptırıyordu. Ring aracında beklerken benim kolostomi torbam patladı. Üstüm rezil oldu. Sedye istediler. Beni sedye ile götürüp kolostomi torbamı değiştirdiler, tekrar getirip hücreme tıktılar' dedi." 

Sibel'e cezaevinde nefes alamaması nedeniyle oksijen bağlandığını da belirten Çapraz, banyosunun kapısına iki kamera yerleştirildiğini ve bu nedenle banyo yapamadığını da kaydetti.

Çapraz, aynı cezaevinde tutuklu bulunan ve kolları olmayan hasta tutsak Ergin Aktaş'ın ailesiyle görüşme saati kendileriyle aynı olmasına rağmen aynı salonda görüş yaptırılmadığını da anlattı. Çapraz, yaşanan o olayı şu şöyle aktardı: "Engin ile Sibel'in açık görüşü aynı saatte idi. Engin Aktaş'ın babası ile biz işlem yapıp içeri girince gardiyanlar Engin'in babasını avukatların görüşme odasında görüştürmek istedi. Avukat odasının açık görüşe uygun olmadığı ve arada masa olduğu için aile ile temas kurulmasına uygun olmaması üzerine Engin ve babası itiraz etti. Engin ve Sibel buna karşı çıktılar. Yalnız iki siyasi tutsak olduklarını belirtiler bunun için açık görüş salonunda görüşmek istediğini belirttiler. Gözümüzün önünde gardiyanlar tepki gösterdiler. Engin ve Sibel'in üzerinde kapıyı kapattılar. Erkek ve kadın bir arada görüşemez gerekçesini öne sürdüler. En son önce ben ve Sibel görüştük. Engin ile babası bizden sonra görüştüler." 

'BİR AN ÖNCE YAŞANILANLARA SON VERİLMELİ'

Tedavisinin sağlanabilmesi için kardeşinin bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Çapraz, son olarak "Bir an önce bu yaşananlara bir son verilmeli ve Sibel'in daha iyi koşullarda tedavi edilmesi gerekiyor. Bir an önce serbest bırakılmalıdır" çağrısında bulundu. 

KAYNAK: DİHA