Saldırının ardından Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan İbrahim Tatlıses yaklaşık 5 saat süren ve 3 operasyonu içeren bir ameliyat geçirdi.

İSTABUL - Son ameliyatı saat 05.30 sıralarında sona eren Tatlıses yoğun bakıma alındı. Tatlıses’in sağlık durumu hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, yakınlarına hayati tehlikeyi atlattığının söylendiği belirtildi.

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, Beyaz TV’de yayınlanan “İbo Show” programının çekimlerine katıldıktan sonra asistanı Buket Çakıcı ile 00.15 sıralarında İstanbul Maslak’taki Nurol Plaza’dan çıktı. Tatlıses, aracına yöneldiği sırada siyah bir otomobilde bulunan beş kişinin silahlı saldırısına uğradı. Uzun namlulu silahlarla başının sağ tarafından vurularak ağır yaralanan Tatlıses, önce Özel Levent Hastanesi’ne kaldırıldı. Tatlıses, buradan da Maslak Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi. Tatlıses, Maslak Acıbadem Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine alındı. Sanatçının durumuna ilişkin bilgi veren eski hayat arkadaşı Derya Tuna, Tatlıses’in şuurunun açık olduğunu söyledi.

Asistanı Çakıcı’nın saldırıda sol köprücük kemiğine isabet eden kurşunla yaralanarak, aynı hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı bildirildi. Saldırıda kurşunun sanatçının kafatasını delmediği ancak merminin yarattığı basınç nedeniyle Tatlıses’in kafatasının çatladığı belirtildi.

KALAŞNİKOF
112 ambulansıyla sevk işlemi esnasında Tatlıses’in korumaları basın mensuplarına saldırdı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri ise kanalizasyonları bile arayarak çok sayıda boş kovan buldu. Uzun namlulu silahın ise Kalaşnikof olduğu tahmin ediliyor. Bu arada polisin yaptığı araştırmalar, MOBESE, plazanın ve bölgedeki işyerlerinin kameralarının kayıtlarının incelenmesi sonucu saldırganların eşkallerini ve araçlarının plakasını belirleyerek yakalamak için opearasyonlara başladığı bildirildi.

İKİNCİ AMELİYATA ALINDI
İbrahim Tatlıses'in durumuyla ilgili, Beyaz Tv'nin İstanbul Temsilcisi Sedat Yazıcı saat 03.00 sıralarında bir açıklama yaptı. Yazıcı "Ben yeni içeriden çıktım ve doktorlar ameliyatın devam ettiğini söylediler. İlk ameliyat sona ermiş ve bu ikinci ameliyatmış. Bu ameliyatın 3 saat kadar süreceği ve sabaha karşı bir açıklama yapılacağı söylendi" dedi.

"FELÇ OLMA İHTİMALİ VAR"
Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay Tatlıses’in yakınlarından aldığı bilgileri açıkladı. Akbay “Şuanda üçüncü ameliyata alındı. Ne yazık ki İbrahim sol tarafının felç olma ihtimali var. Saldırıyı gerçekleştirenlerin Iraklı olduğunu ve yakalandığını duyduk” dedi.

"BİLİNCİ AÇIKKEN BİR TARAFININ TUTMADIĞINI SÖYLEDİLER"
Sanatçı Mahmut Tuncer ise “İlk geldiğimizde doktorlar durumun ciddi olduğunu söylemişti. 1.5 saat sonra ise hayati tehlikeyi atlattığını açıkladılar. Ondan sonra ameliyata aldılar. Bundan sonda hayati tehlikesinin olmadığını söylendi. Bilinci açıkken bir tarafının tutmadığını söylediler. Ancak ondan sonra ne olduğunu bilmiyoruz. İçeride kimisi kurşunun sıyırıp geçtiğini söylüyor. Ancak öyle olsa ameliyata gerek olmazdı. İnşallah, Allah Türkiye’ye ve sevdiklerine bağışlar. ‘Ameliyat saatler sürebilir’ açıklaması yaptılar” dedi.

"GÜL ATILMASINI İSTERDİK"
Tatlıses’in duruma hakkında bilgi almak için hastaneye gelen Burhan Çaçan yaptığı açıklamada “30 senelik dostum. İyi günlerimizi kötü günlerimizi her şeyimizi bir arada yaşadık. Hayranları da sevenleri de hep buradalar. Ailesi kadar canları kadar hepimiz üzgünüz. İbrahim Tatlıses’e kurşunların değil günlerlin atılmasını isterdik. İnşallah tekrar aramıza katılacak” diye konuştu.

SALDIRANLARIN KİMLİK VE EŞGAL BİLGİLERİ HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ
Ancak Akbay'ın açıklamasında kısa bir süre sonra İbrahim Tatlıses'i, Nurol Plaza önünde uzun namlulu silahlarla ateş ederek yaralayan saldırganlarına kimlik ve eşgal bilgileri henüz tespit edilemediği, polisin saldırının gerçekleştirildiği plakası belirlenemeyen siyah renk Fiat Linea marka bir otomobili arıdığı bildirildi.

Radikal