İbrahim Tatlıses'e düzenlenen suikast soruşturması kapsamında aralarında Abdullah Uçmak'ın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

* 40 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda olayda kullanılan otomobil ve kalaşnikof da ele geçirildi.

* MOBESE ve güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri plakasını belirlediği otomobilin kiralık olduğunu tespit etti.

* Otomobilin kiralandığı servise giden polis, otomobilde bulunan GPS sistemini inceledi. Otomobilin suikast sırasında olay yerinde olduğu belirlendi.

* Otomobilin, suikastten sonra gittiği bütün noktalar GPS sistemi sayesinde tespit edildi. Ardından bu adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

14 Mart Pazartesi günü saat 00.30 sıraları uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'in failleri yakalandı. Kalaşnikofla saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses'in TV programı çıkışındaki görüntülerini izleyen polis ekipleri saldırı sonrası otomobilin gittiği güzergahlardaki MOBESE ve iş yeri güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

GPS SİSTEMİ YAKALATTI

İncelemeler sonrası polis olay sırasında kullanılan otomobilin plaka ve modelini belirledi. Otomobilin plakasından yola çıkan polis, otomobilin kiralık olduğunu belirledi. Otomobilin kiralandığı servise ulaşan polis, araçta GPS( Küresel Konumlama Sistemi) cihazının olduğunu öğrendi. Bunun üzerine bilgisayar başına oturan polisler otomobilin saldırı sırasında olay yerinde olduğunu tespit etti. Ardından otomobilin gittiği güzergahı belirledi. Otomobilin durduğu bütün noktaların adresleri bu sayede tespit edildi. Polis bu adreslerde oturan şüpheliler arasında Abdullah Uçmak'ın da olduğunu tespit etti. Organize polisi hemen arşivlerini incelemeye başladı. Uçmak ile Tatlıses arasında bir husumet yaşanmıştı. Tatlıses'in yakınlarının eski menajeri Hasan Bora'nın iş yerini silahlarla taradığı belirlendi. Uçmak burada bacağından yaralanmıştı. 13 yıllık husumet bugüne kadar sürdü. Polis elde ettiği bu bilgileri soruşturmayı yürüten savcılığa sundu. Savcılık arama ve gözaltı kararlarını hakime gönderdi. Kararların onaylanmasının ardından bu adreslerde oturanlar takip edilmeye başlandı.

40 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

2 gün süren takibin ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri öğlen saatlerde otomobilin durduğu bütün noktaların da aralarında bulunduğu 40 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

EŞOFMANIYLA GÖZALTINA ALINDI

Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda silaha da el konuldu. Aramalarda olayda kullanılan kalaşnikofta bulundu. Saldırı sırasında kullanılan otomobil de Pendik Kurtköy'de ele geçirildi. 14 şüpheli Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Uçmak'ın eşofmanlarıyla gözaltına alındığı görüldü. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

SWAP TESTİ TETİĞİ ÇEKENİ BELİRLEYECEK

Saldırı da kullanılan 34 BC 6696 plakalı otomobilde incelenmek üzere emniyete getirildi. Ele geçirilen kalaşnikofu kimin kullandığını belirlemek için şüphelilerden SWAP testi alındı. Kriminal incelemenin ardından tetiği kimin çektiği belirlenecek.

İBRAHİM TATLISES'E SUİKASTTA KULLANILAN OTOMOBİL EMNİYETE GETİRİLDİ

 İbrahim Tatlıses'e düzenlenen suikastte kullanılan FİAT marka otomobil emniyet müdürlüğüne getirildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen otomobil incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi. 34 BC 6696 plakalı otomobil Trafik Vakfı'na bağlı çekicinin üzerinde getirildi. Otomobilde Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme yapacak.

MİLLİYET