Diyarbakır’da çalıştırılan, dilendirilen veya taş ve molotof “atmaları önlemeyen” çocuklar devlet tarafından koruma altına alınacak. İlk olarak dilendirilen 4 çocuğu ailelerden alan valilik, 41 aileyi de uyardı.


Diyarbakır’da “çocuk sorunu”nu ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını belirten Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak Sosyal Hizmetler’le sürdürdükleri çalışmalara rağmen hâlâ su-mendil satan, taş-molotof atan çocuklar bulunduğunu söyledi.

 

KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK YERİNE


HaberTürk'te yer alan habere göre, sosyal tedbirlere ilaveten, diğer kanuni maddeleri de çalıştırmak gerektiğini söyleyen Toprak, “Cezaevleri çocuk doldu denildiği için 2010 yılında bazı yasal değişiklikler yapıldı. Şimdi bakın çocuklar taş ve molotofkokteyli atıyor. Çocuk polisi ifade için savcıya getiriyor. savcı serbest bırakıyor. Ebeveynler otokontrolü sağlayamadığı için yine suç ortamlarına sürükleniyor.


Yapacağımız eğitim ve ikazlara rağmen aileler çocuklarına sahip çıkmıyorsa, o zaman devlet olarak; kanun anne ve baba olarak vicdan devreye girecek. Sosyal devlet olarak biz bu çocukları mahkeme kararıyla ailelerinden alıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı 6 kişilik ‘sevgi evleri’mize yerleştireceğiz” dedi.