Tarsus C Tipi Kapalı Kadın Cezaevindeki kadın mahpusların temiz suya erişim imkanı olmadığını belirten İHD Cezaevi Komisyonu Üyesi avukat Özgür Çağlar, kadın tutukluların “Musluklarımızdan dahi böcek akıyor” dediğini aktardı.

Çağlar, Tarsus C Tipi Kapalı Kadın Cezaevi’nde yaptıkları görüş, inceleme ve gözlemlerinin sonuçlarını aktardı.

Cezaevindeki tutukluların yaş aralığının 14 ile 72 arasında değiştiği bilgisini veren Çağlar, tutukluların iletişim kısıtlaması yaşadığını, telefon ve mektup haklarının engellendiğini söyledi.

Yine hamile tutukluların yaşam koşullarının keyfi uygulamalarla ağırlaştırıldığını ifade eden Çağlar, sağlık hakkına erişimin kısıtlı olduğunu dile getirdi.

Cezaevinde ısınma sorununun da olduğunu söyleyen Çağlar, tutukluların tüberküloz hastalığına yakalanma riski taşıdığını dile getirdi.

Tutukluların içme suyunun dahi olmadığını ve musluklardan “böcekler aktığı”nın kendilerine aktarıldığını öne süren Çağlar, cezaevinin fare yuvası haline geldiğini ve tutukluların bunlarla da mücadele etmek zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

Yaşanan son sevk ve tutuklamalarla birlikte 45 kişilik koğuşta 100’den fazla kadın tutuklunun bir arada olduğunun bilgisini de veren Çağlar, tutukluların temizlik maddelerine erişmesinin de engellendiğini ifade etti.

(Kaynak: DİHA)