Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, sulama kanalına düşen helezon makinesini çıkarmaya çalışan tarım işçileri, elektrik akımına kapıldı. Olayda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı.

Tarsus İlçesi'nin Fahrettin Paşa Mahallesi'nde iddiaya göre tarlada arpa çektikleri helezon makinesini elleriyle iterek eve götürmek için yola çıkan amca çocukları 21 yaşındaki Serdar Demir, 27 yaşındaki Selim Demir ve 23 yaşındaki Halil Demir ile 30 yaşındaki Mustafa Kayaalp, Devlet Su İşleri'nin sulama kanalı üzerindeki tahta köprüden geçmeye çalışırken, helezon kanala düştü.

Bu sırada helezon makinesinin dışarıda kalan kısmı da sulama kanalından su çekmek için kullanılan elektrikli dinamonun üstüne devrildi. Bunu fark etmeyen tarım işçileri, helezonu çıkarmak için girdikleri kanalda elektrik akıma kapıldı. İşçilerin çığlıklarını duyan vatandaşlar yardım için suya girmek isteyince, onlar da akıma kapıldı. Sudan çıkarmayı başaran vatandaşlar, elektriğin dinamodan kaynaklandığını fark edip, şalteri indirdi.

Daha sonra sudan çıkarılan Serdar Demir, Selim Demir, Halil Demir ve Mustafa Kayaalp çağrılan ambulanslarla Tarsus Devlet ve Medical Park Hastanesi'ne götürüldü. Mustafa Kayaalp ve Selim Demir tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Serdar Demir ve Halil Demir'in durumlarının ağır olduğu bildirildi.