İstanbul'da Canyurt B. "Emniyet 2. Şube" olarak bilinen Sirkeci'de Vakıflar’a ait binanın mührünü söktü, restore edip çevredeki esnafa 1 milyon liraya kiraya verdi. "MİT'çiyim" deyip duvarlara devlet insanlarıyla çektirdiği fotoğrafları asan dolandırıcı, resmî işler için de 15 Temmuz gazisi olan kardeşini kullandığı iddia edildi.

Türkiye Gazetesi'nden Cabir Turğut'un haberine göre, Sirkeci'de "2. Emniyet Polis Şube" diye anılan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait bir bina bulunuyor. İddialara göre, Canyurt B. adlı şahıs belediye tarafından mühürlü olan binanın mührüni kırdı ve kendisine ofis açtı.

Duvarları, devlet insanlarının fotoğrafları ile süsleyip kendisini onlara yakın biri olarak tanıtıp etrafın güvenini kazandı. Resmî işlemlerdeki sıkıntılarını da 15 Temmuz gazisi olan kardeşini kullanarak çözdüüğü öne sürüldü. Canyurt B. mührünü söktüğü binayı tam 1 milyon liraya kiraladı.

Mührü sökülen binada bir gözlükçüye ait "200 metre ileriye taşındık" yazılı not asılıydı. Gözlükçü Ruhçan Küpeli 150 bin lira zarar ettiğini söyleyerek asıl mağdurun kafe işletmeciliği yapan Yılmaz Korkmaz olduğunu belirtti. Yılmaz, "Canyurt B'ye dükkân kirası olarak ilk etapta 90 bin lira ödedim. İşlettiğim kafeyi büyütmeyi planlıyordum. Bütün tesisatı, altyapıyı kurduk. Restore için 350 bin lira para harcadım. Adam zabıta gelip geçiyor diye sürekli tedirgin oluyordu. Meğer bina Vakıflar Genel Müdürlüğüne aitmiş. Zabıta burayı mühürleyince dolandırıldığımızı anladık" dedi.

Yılmaz, "Nasıl ikna oldunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: Canyurt B. "Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken 4. Ağır Ceza’da beraber yargılandık" derdi. Kendisinin binadaki ofisinde birçok devlet büyüğüyle birlikte çekilmiş fotoğrafları vardı. Biz de ‘büyük adam’ deyip, varımızı yoğumu teslim ettik. Tabi olay ayyuka çıkınca vakıflara başvurduk. Yetkililer Canyurt B'nin vakıf malını işgal ettiğini söyledi. Araştırınca 1 yıl önce bu adamın mahkemelik olduğunu, Anıtlar Kurulunun binayı mühürlediğini tespit ettik. Mührü kırıp cebren binaya girmiş. İnatla sahiplenmiş. Ayrıca binanın yanındaki alanı da otopark olarak kiraya vermiş. Toplam 1 milyona yakın zarar var ortada."

Canyurt B'den otoparkı kiralayan Yoldaş Babur isimli vatandaş da 'dolandırıldım' diyerek "75 bin lira ödedim. Adamı daha da görmedim. Davalık olduk" diye dert yandı.