Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ ormanında yapılan ağaç kıyımını protesto etmek amacıyla İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi forumlarının çağrısıyla, Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelmek isteyen gruba polis tazyikli su ile saldırdı. HDK İstanbul Meclisi öncülüğünde bir araya gelen protestocuları polis darp etti.

Almanya’dan gelen Serhat Işık isimli yurttaş ağır yaralanırken, polis Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirini de tartakladı; 14 kişi ise gözaltına alındı. HDP'lilere destek için Galatasaray Meydanı'na gelen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın polisi ikna çabaları da işe yaramadı…

POLİS KİMLİK KONTROLÜ YAPTI, ÇANTALARI ARADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ ormanında başlattığı yol çalışması kapsamında ağaçların kesilmesini protesto etmek amacıyla İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi forumlarının yaptığı protesto eylemi çağrısı sonrası Galatasaray Lisesi polis tarafından ablukaya alındı.

Eylem çağrısı sebebiyle Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelmek isteyen çok sayıda kişinin toplanmasına izin verilmezken polis kitleyi İngiliz Konsolosluğu'nun bulunduğu sokağa doğru uzaklaştırdı. Daha sonra polisin tavrını sloganlarla protesto eden kitleye TOMA'lardan sıkılan tazyikli su ile müdahale edildi. Galatasaray Lisesi çevresindeki gerginlik devam ederken, polis kimlik kontrolü ve çanta araması yaptı.

POLİS, DHA MUHABİRİNİ TARTAKLADI

İlk saldırının ardından ağaç kıyımını protesto etmek isteyen HDK İstanbul Meclisi'de Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. "Diren ODTÜ Taksim seninle" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atan kitle adına HDP İstanbul İl Başkanı Şamil Altan basın açıklaması yapmaya başladı.

Altan basın açıklaması yaptığı sırada polis kitleye cop ve kalkanlarla müdahale ederek İngiliz Konsolosluğu'nun bulunduğu sokağa doğru sürükledi.

CHP'DEN HDP'YE DESTEK

“Diren ODTÜ Taksim seninle” pankartıya tekrar meydana girmeye çalışan kitleye polis bu kez biber gazıyla saldırdı. Polis Galatasaray meydanını TOMA ve çevik kuvvet ekipleriyle ablukaya alırken, Tarlabaşına kadar sürülen HDP üyleri, bu faşizme boyun eğmeyeceklerini ve Taksim yürüyüşlere açılana kadar mücadelelerini sürdürecekleri vurguladılar. HDP üyelerine destek için gelen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı polis amirleriyle Galatasaray meydanının kitleye açılması için pazarlığı da sonuç vermedi. Meydanı Meydanda gergin bekleyiş sürüyor...

HDP'lilerin protestosunda 14 kişi gözaltına alındı

Müdahale sırasında DHA muhabiri de polis tarafından tartaklandı. (ANF)