Gezi Parkı 'nın bugün öğleden sonra halka açılmasının ardından Taksim Platformu'nun çağrısına uyarak Taksim'e doğru yola çıkan Gezi Parkı eylemcileri, Taksim ve çevresinde polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. 

Taksim meydandan ve Galatasaray Lisesi önünden TOMA 'lar eşliğinde harekete geçen ekipler, eylemcileri tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıtıyorlar.

Taksim Dayanışması bileşenlerinden TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, TMMOB İstanbul Şube Yöneticisi Sabri Orcan, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, Taksim Dayanışması Sözcüsü Mücella Yapıcı, TKP MYK üyesi Erkan Baş, ESP PM üyesi Ongun Yücel, HDK YK üyesi Ender İmrek, Şehir Plancıları Odası'ndan Akif Burak Adlar ve Sezin Zaman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Polis, İstiklal Caddesi'nde toplanarak Gezi Parkı'na yürümek isteyen kitleye tazyikli su ve gaz bombası ile saldırıyor. Ara sokaklarda çatışmalar başladı.

Sıraselviler Caddesi'nde de çok sayıda gözaltılar olduğu bildirildi.

Görgü tanıkları, gözaltına alınanların polis otobüsünün içinde feci şekilde darp edildiğini bildirdi.