Taksim Gezi Parkı'nın yıkımına karşı başlatılan ve AKP hükümetine karşı isyana dönen direniş sonucu kazanılan Taksim Meydanı, zafer kutlamalarına ev sahipliği yapıyor.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda on binlerce kişi bulunuyor. İstiklal Caddesi ve diğer caddelerden alana akışlar sürüyor. 1 Mayıs'tan beridir yasak olan Taksim ve İstiklal Caddesi, iki günlük polis kuşatmasına karşı yürütülen direnişin ardından tamamen halkın inisiyatifinde.

Çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü, pankart, döviz ve flamalarıyla alanda yerini aldı. Meydandaki heykele ESP, HDK, Halk Cephesi, SYKP, SDP, BDP'nin de aralarında olduğu partilerin flamaları asılırken, ÖDP "Bu pisliği ancak devrim temizler" pankartı ve Kapitalizme Mücadele Dernekleri de "Onlar bir zorbalıkla karşılaştıklarında yardımlaşır, yek vücut olurlar" pankartlarıyla katıldı. Ayrıca feministler, anarşistler ve LGBT örgütleri de flamalarıyla eyleme katılıyor. Ulusalcıların da alanda olduğu görüldü.

Alanda sık sık "Hükümet istifa", "Tayyip istifa", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atılıyor.

Taksim Gezi Parkı merdivenlerine kurulan sahnede sanatçılar sahne alıyor. İlk olarak sahneye çıkan Pınar Sağ'ın ezgilerine, on binler eşlik ediyor. Coşkulu kalabalığın sloganlar ve marşlarla Taksim'deki zafer kutlaması sürüyor.

Bu arada, yayalaştırma projesi inşaatındaki bariyerlerin tamamının yıkıldığı ve tahrip edilen iş makinelerinin hala kaldırılmadığı görüldü.