Bu akşam Gezi Parkı'nda düzenlenmesi planlanan HDK'nin iftar yemeği öncesi polis harekete geçti ve önce Gezi Parkı'nı kapattı, ardından da Taksim Meydanı'nı boşalttı.

Polisin Gezi Parkı'nı kapatmasının ardından Gezi direnişinde hayatlarını kaybedenlerin sembolik anıt mezarı da belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu taşlar çöp kamyonuna atılarak parktan taşındı. Göstericilerin daha önce de aynı yerde yaptığı sembolik anıt mezar yine belediye ekipleri tarafından kaldırılmıştı.

Polis, Taksim Meydanı'nı ve İstiklal Caddesi girişini de boşaltıyor. Meydan'da 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken polis ekiplerinin sırtta taşınan seyyar tüplerden biber gazı sıktığı da belirtiliyor. (Ajanslar)

BDP'LİLER İHSAN ELİAÇIK İLE AYNI İFTARDA

Bu akşam Gezi Parkı'nda düzenlenmesi planlanan BDP'nin iftar yemeği öncesi polis harekete geçti ve Gezi Parkı'nı kapattı. Bunun Gezi Parkı'na giremeyen BDP milletvekilleri belediyenin hazırladığı iftar masalarına oturmak istedi.

Polisin buna da izin vermemesi üzerine Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel oturma eylemi yaptı. Ardından ise İhsan Eliaçık'ın çağrısıyla İstiklal Caddesi'nde düzenlenen "Yeryüzü İftarına" gittiler.

Yeryüzü İftarında Sabahat Tuncel ile İhsan Eliaçık, aynı fotoğraf karesinde görüldü.

Bunun üzerine, Milletvekili Levent Tüzel, "Yeryüzü Sofrasını kuran arkadaşlar bizi davet etti. Biz de icabet etmek istedik." dedi.