Taksim’de Gezi Parkı’na girmek isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Sadece Valiliğin izniyle Taksim Dayanışma Platformundan 9 kişi Gezi Parkına girip çiçek bıraktı. Çağrıya uyan çok sayıda kişi de Taksim Meydanı'na çıktı. Atatürk heykelinden The Marmara Oteli'ne kadar uzanan kalabalık slogan atarak olaylarda yaşamını yitirenleri anıyor. Topluluğun elinde sadece Taksim Dayanışma'nın bayrakları bulunuyor.

Gezi Parkı’nın merdivenlerine çıkan bir kişi, önlem alan polis ekiplerine parka girmek istediğini söyledi. Ancak görevli polisler, şahısla konuşarak parka girmesine izin verilmeyeceğini belirtti. Bu sırada eylemcinin yanına gelen yaklaşık 20 kişilik grup da parka girmek istedi. Bunun üzerine parkın merdivenlerine gelen emniyet amiri eylemcilerle görüştü. Emniyet amiri eylemcilerle görüşerek Taksim Meydanı’na götürdü. Burada ikna edilen eylemciler, Gezi Parkı’na girmekten vazgeçip dağıldı.

Polis AKM önü ve Gezi Parkı girişinde bekliyor. Hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı. Beş genç Taksim Dayanışması'nın açıklamasını okudu.

Şu an alanda milletvekilleri Süleyman Çelebi, Levent Tüzel, Halkevleri, HDK, TKP, SDP, ÖDP, KESK, TMMOB İKK yöneticilerinin de bulunduğu kurum temsilcileri ve sanatçılar da var.
 
KADIKÖY'DEN DESTEK

Taksim Dayanışması'nın 19.00'da Taksim Meydanı'nda düzenleyeceği anma törenine katılmak üzere yaklaşık 500 kişi Kadıköy Boğa heykelinin önünde biraraya geldi. Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin adı söylendi. Gruptakiler de hep bir ağızdan "Yaşıyor" dedi. Diren Kadıköy pankartı taşıyan gruptakiler "Her yer Taksim heryer direniş" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Çevredeki vatandaşlar da alkışlarla yürüyüşe katılanlara destek verdi. Eylemciler yürüyüşün ardından Kadıköy İskelesi'ne ulaştı. Eylemciler iskelede akbil basmadan turnikelerin üzerinden atlayarak vapura bindi. (t24,Radikal)