Gezi Parkı eylemeri sırasında gaz bombasıyla yaralanan Berkin Elvan'ın ailesinin çağrısıyla yapılan eyleme polis müdahale etti.

Polis'in attığı gaz kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 46 gündür uyutulan Berkin Elvan'ın ailesine destek vermek için eylem düzenlendi.

Elvan'ın ailesinin basın açıklaması yapmaya başladığı sırada polis, basın açıklaması yapmak isteyen gruba izin vermedi ve tazyikli su ve biber gazlı müdahalede bulundu.

Polis, Taksim Meydanı'nda bir araya gelen yurttaşları, kalkan ve copla müdahale ederek İstiklal Caddesi'ne yönlendirdi. Polis müdahalesinin ardından İstiklal Caddesi'nde tekrar bir araya gelen yüzlerce kişiye biber gazı ve boyalı mermi kullanarak müdahale eden polis, kitleyi Galatasaray Lisesi'ne doğru sürükledi.

"Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atarak ara sokaklara dağılan kitle Galatasaray Lisesi önünde tekrar bir araya gelmeye başladı. Müdahale sırasında çekim yapmak isteyen foto muhabir Mürsel Çoban Taksim Hill Otel önünde polis tarafından darp edilirken, polisin gazetecilerin çekim yapmasını engellemeye çalıştığı belirtildi.

Polisin müdahalesi sırasında yaralananların olduğu öğrenilirken, İstiklal Caddesi üzerindeki polis müdahalesi devam ediyor. Öte yandan, Taksim Meydanı'nda bekleyen çok sayıda kişiye de polis tarafından tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale edildi.