Seyit Erçiçek / Hürriyet

Gezi Parkı protestoları sırasında başından gaz kapsülüyle yaralanan ve konuşma yeteneğini kaybeden Lobna Allami tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Allami'yi hastaneden kız kardeşi aldı. Başından gaz kapsülüyle yaralanan 16 yaşındaki Mustafa Ali Tombul da dün annesini görünce elini tuttu ve ağladı.

AVUKATLARIYLA AÇIKLAMA YAPTILAR

Başından gaz kapsülüyle yaralanan ve Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden 14 yaşındaki Berkin Elvan ile 16 yaşındaki Mustafa Ali Tombul’un aileleri Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlarla birlikte basın açıklaması düzenledi. Oğlunu sabah saatlerinde gördüğünü söyleyen Mustafa Ali Tombul’un annesi Öznur Karaağaç Aygün, “Ali diye seslendim. Gözlerini kocaman açarak elimi tuttu. Ağlamaya başladı. Konuşmaya çalıştı. Kalp ritimleri hızlandı. Doktor oğlumun beni duyduğunu söyledi. İnşallah daha da iyi olacak” dedi.

34 gündür yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ise oğlunun hayati tehlikesinin halen devam ettiğini ve umutlarını kaybetmediklerini anlattı.

GEZİ OLAYLARIYLA İLGİLİ TEK SORUŞTURMA VAR

Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarından Evrim Deniz Karatana, Berkin ve Mustafa için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

Gaz bombası kimyasal silah diyoruz. Gaz bombası kullanımı bir süredir ateşli silah gibi kullanılmaya başlandı. Çok yakın mesafeden dik açıyla insanların kafalarına veya vücutlarına nişan alınarak ateşlendi. Bu nedenle uzuvlarını kaybedenler var. Komada olanlar var. Bu durumlara sebep olan polislerin yargılanmasını istiyoruz. Savcı ile görüşmemizde bütün Gezi Parkı olaylarında yapılan şikayetler ve suç duyurularının torba bir dosyada toplandığını gördük. Biz görüştüğümüzde 6 klasör suç duyurusu dilekçesi birikmişti. Bunların tamamı tek bir soruşturma numarası altında yürütülüyordu. Bu kesinlikle hukuksuz bir uygulama. Açıkçası faillerin bulunma sonucuyla karşılaşacağımızı beklemek pek mümkün olmasa gerek.

BİLİRKİŞİ BU KADAR GÖRÜNTÜYÜ NASIL İNCELEYECEK

30 terabayta yakın görüntü var, bu görüntüleri bilirkişiye verilecek. Bu arada failleri bulunursa bulunur gibi bir düşünce var. Her bir soruşturmanın ayrı olması için talepte bulunacağız. Ali için de bir suç duyurusunda bulunduk. Onun da başvurusu benzer şekilde torba dosyada birleşecek. Aksi takdirde başbakanın emriyle hareket eden bu polisler, bundan sonra da insanlarımızı katletmeye yaralamaya hayati tehlikelere sebep olacak şekilde insanların yaralanmalarına sebep olacaklar.  Bir an önce bunun önünün kesilmesi için sorumluların yargılanması gerekiyor”