İstanbul’daki Taksim İlkyardım Hastanesi’nde yangın çıkması sonucu tüm hastalar en yakın hastanelere nakledildi. Dış cephede çıkan yangında ölen ya yaralanan olmadı.

Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan hastanenin çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın dakikalar sonra binanın dış cephesini sararken, bina içine sirayet etmediği bildirildi.

Hastaneden çıkan yoğun duman kentin birçok noktasından görüldü. Yangın nedeniyle neredeyse tüm İstanbul itfaiyesi seferber oldu. Hastaneye 70 ambulans da gönderildi. Akşam saatlerinde tüm hastaların tahliye edildiği açıklandı.

Yoğun bakım ünitesindeki hastalara ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Ancak Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, dumandan zehirlenen hastalar olduğunu söyledi.

Müdahale sonucu birkaç saat sonra yangın tamamen söndürüldü, duman tahliye çalışması yapıldı. Yangın nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.

Hastane, 2013 yılında yenileme çalışmaları nedeniyle Beyoğlu’ndaki binasının boşaltmasının ardından Gaziosmanpaşa’ya taşınmıştı.

CNN Türk yayınında konuşan hasta yakını Erkan Canbay, eşinin hasta olduğunu ve yangın başladığında sekizinci katta olduklarını söyledi.

Yangın alarmının çalışmadığını belirten Canbay, “Üstelik iki katı duman kapladıktan sonra seslenerek haber veriyorlar. Birçok hasta sedyede kaldı, şoktayım, anlamıyorum. Hastamı götürmeye çalışıyorum, ikimiz de halsiziz, perişanız” dedi.

VALİ ŞAHİN: İÇERİDE HERHANGİ BİR YANGIN YOK

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin'in açıklamaları şu şekilde:

Tahliyelerimizi daha rahat yapabilmemiz için, ambulanslarımızın itfaiye araçlarımızın daha rahat trafikte seyredebilmeleri için bu yolları açalım lütfen. Herkes otopark tarafına hatta mümkünse bahçenin dışına konuşlansın. Şu anda yangın kısmen kontrol altına alındı. Şu ana kadar ölü noktasında üzücü haber yok,İİnşallah sonuna kadar da olmaz.

İtfaiye bütün katlara ulaştı ve müdahale yapılıyor. Bir taraftan da duman tahliyesi yapılıyor. İçeride herhangi bir yangın yok. Yangın dış yüzeyde ve çatıda. Ama içeriye duman dolmuş, o dumanı tahliye ediyorlar bir taraftan. Neticede inşallah üzücü bir durumla karşılaşmayız. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yangının nedeni ile ilgili soruya ‘Şu anda olay çok yeni’ yanıtını verdi.

BELEDİYE BAŞKANI USTA: CAN KAYBI YOK

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin, "Can kaybı şu anda yok Allah'a şükür, inşallah olmaz. Dumandan zehirlenen hastalarımız var onları da hastaneye gönderiyoruz" dedi.

Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanedeki tahliye işlemlerinin yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. Bir taraftan da yangının söndürülmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü aktaran Usta, şöyle konuştu:

"İçerideki hasta sayısını tam olarak bilemiyoruz. Yoğun bakımdaki bütün hastalar dışarı çıkarıldı. Zaten yürüyebilen, ayakta tedavi olan hastalar da kendilerinden çıkıyorlar. Yangın nereden kaynaklandı, nereden çıktı bilemiyoruz. Yoğun bakımdaki hastaların hepsi dışarı çıkarıldı fakat diğer katlarda da hasta olduğunu görüyoruz. Onların tahliyesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Üst katlarda duman içeri girdiği için en üst katlara müdahale etmek zorluyor. Helikopter de geliyor. Can kaybı şu anda yok Allah'a şükür, inşallah olmaz. Dumandan zehirlenen hastalarımız var, onları da hastaneye gönderiyoruz. Burada bahçede tedavi ediliyor, müdahale ediliyor ama olumsuz bir şey yok."