Taksim Meydanı’nda dün gece polisin gaz bombalarının yerinde piyano sesi ve hükümet karşıtı gösteriler vardı.

Alman ve Türkiyeli piyanistler, Davide Matello ile Yiğit Özatalay’ın meydanda verdiği resitali bir çok Gezi direnişçisi dinlemeye geldi.

Direnişçileri kendine çekmeyi başaran iki piyanist, klasik müzikten devrim, barış ve Zülfü Livaneli şarkılarına dek uzanan pek çok parça çaldılar.

“Let it Be”, Beethoven’dan “Ayışığı Sonadı”, “Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor”, “Karlı Kayın Ormanı”, “1 Mayıs Marşı” gibi parçalar bunlardan bazılarıydı.

'İNSANLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MEYDANDA ÇALIYORUM'

Hürriyet'in haberine göre, İtalyan asıllı Alman müzisyen Davide Martello, bir dünya turunun parçası olarak İstanbul’daydı:

“Almanya’yla İsviçre’nin sınırı olduğu yer Constant’tan geldim. Bütün başkentleri dolaştığım bir turdayım. İnsanlara ilham vermek için buraya geldim. Piyanoyu buraya arabamla getirdim. İnsanların özgürlüğü için meydanda çalıyorum. Buraya gelmemin sebebi eylemler. Özgürlük isteyen insanlara destek vermek için buradayım.”

'AKP POLİTİKALARINA KARŞI OLDUĞUM İÇİN BURADAYIM'

Türkiyeli piyanist Yiğit Özatalay’ın (28) meydanda bulunma sebebi de aynıydı:

“Böylesine güçlü bir halk direnişi daha önce yaşanmadı. Sadece Taksim değil, Türkiye’nin her yerinde insanlar sokakta. Türkiye’nin tarihinde bir ilk yaşanıyor. Hükümetin ve AKP’nin politikalarına karşı olduğum için buradayım. Özgürlüklerimiz, insan haklarımız kısıtlanıyor, müdahale ediliyor. Bir sanatçı ve müzisyen olarak bu kısıtlamaları kabul etmiyorum ve boyun eğmiyorum.”

İkili meydandaki mini konserin ardından ikinci konser için gece yarısına doğru Gezi Parkı’na geçti.