Taksim Dayanışması Taksim Gezi Parkı direnişinin 12'inci gününde, medyada ve sosyal medyada direnişin sonlanacağı yönündeki bazı haberlere ilişkin TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Taksim Dayanışması adına konuşan mimar Mücella Yapıcı, "Biz taleplerimizi hükümete ilettik, ama tek bir yanıt almış değiliz. Başbakan hala insanları çevreciler ve çevreci olmayanlar olarak ayırıyor" dedi.

"Biz savaşmıyoruz barış istiyoruz. Barışan bir toplumuz" diyen Yapıcı, taleplerinin hiç birinin karşılanmamasının yanı sıra, somut hiçbir adım atılmadığını ve polis şiddetinin çeşitli illerde sürdüğünün altını çizdi. Yapıcı, kendilerine herhangi bir görüşme talebi iletilmediğini de söyledi.

-Gezi Parkı'nın park olarak kalması,

-Biber gazının yasaklanması,

-Direnişe katıldığı için gözaltına alınanların serbest bırakılması,

-Meydanlarda gösteri hakkının engellenmemesi,

-İfade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gibi taleplerini tekrar hatırlatan Yapıcı, "Talepler bellidir. Talepler ortadadır. Hükümeti toplumsal tepkileri dikkate almaya, sorumlu davranmaya, talepleri yerine getirmeye çağırıyoruz" dedi.

9 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ İÇİN ÇAĞRI

Yapıcı, 9 Haziran Pazar günü saat 16.00'da direniş alanında yapılacak mitinge tüm yurttaşları çağırarak, talepler karşılanana kadar alanda olacaklarını ifade etti.

Yapıcı, bir basın mensubunun İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın, "AVM değil şehir müzesi yapacağız" yönündeki açıklamalarını sorması üzerine, "Bir mimar olarak sevgili meslektaşımı mesleği bırakmaya çağırıyorum" dedi. Başbakan'ın direnişçilere "vandal" dediğini anımsatan bir basın mensubunun sorusuna ise Kentsel Dönüşüm projelerini anımsatarak yanıt veren Yapıcı, "Vandallık görmek istiyorsanız Tarlabaşı'na bakın, Emek Sineması'nın kirişlerine bakın, köprünün yollarında görün" dedi.