Taksim Dayanışması üyeleri başta olmak üzere sanatçıların da yer aldığı bir heyetin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşme daveti üzerine Başbakanlık konutuna doğru yola çıktığı öğrenildi.

Başbakan’ın Gezi Parkı Direnişi ile ilgili görüştüğü kişiler tartışma konusu olup eleştirilirken bugün akşam saatlerinde önemli bir gelişme yaşandı.

Gezi Parkı Direnişi’nin muhatap olarak gösterdiği Taksim Dayanışması’ndan TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman’ın verdiği bilgiye göre Taksim Dayanışması sözcüleri, sanatçı ve aydınlar ile Başbakanlık konutuna görüşmeye çağrıldı.

Görüşmeye Taksim Dayanışması adına Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, DİSK, KESK, TMMOB, İstanbul Tabip Odası katılacak.

Temsilcilerin isimleri şöyle:

Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman, Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, Mimarlar Odası üyesi Derya Karadağ, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Akademisyen Beyza Üstün, Taksim Dayanışması’ndan Cem Tüzün ve KESK’ten bir kadın temsilci.

Sanatçı ve aydınlar adına katılımcılar ise şöyle: Yavuz Bingöl, Nebil Özgentürk, Sunay Akın, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Ali Sunal, Mahsun Kırmızıgül.

GÖRÜŞME GECEYARISINA DOĞRU GERÇEKLEŞECEK

Başbakan Erdoğan’ın daveti üzerine Başbakanlık konutuna doğru yola çıkan heyetin 23:00 sularında konuta varması ile birlikte görüşmeye başlayacakları belirtiliyor. Tayfun Kahraman, görüşme talebinin sanatçıların girişimi ile Hükümet tarafından iletildiğini, görüşmenin bu gece saat 23.00'da Başbakanlık konutunda gercekleşeceğini, çıkışta açıklama yapılacağını bildirdi.

Tayfun Kahraman ayrıca Vali Hüseyin Avni Mutlu tarafından bu gece gezi Parkı’na müdahale edilmeyeceğinin heyete aktarıldığını, bir müdahale olursa heyetin de görüşmeye katılmayacağını bildirdi.

(Demokrat Haber)