Tahir Elçi’nin sözleri nedeniyle Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CNN Türk’e ‘terörü övme‘ maddesinin ihlaliyle para cezası verdi

Cezayı Twitter hesabı üzerinden eleştiren Tahir Elçi, “CNN Türk’teki sözlerim nedeniyle verilen para cezası haksız ve adaletsiz bir ceza. Canlı bir yayın sırasında sarf ettiğim sözler nedeniyle Ahmet Hakan veya CNN Türk’ün nasıl bir kusuru veya sorumluluğu olabilir ki” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan’ın sözlerine katılmadığını birkaç kez tekrar ettiğini hatırlatan Elçi, “Ne yapsaydı daha, beni linç mi etseydi?” diye sordu.

Sözlerinin cezai ve hukuki sorumluluğunu almaya hazır olduğunu ifade eden Tahir Elçi, “Gözaltına alınarak çıkarıldığım savcıya ve tutuklanmak üzere önüne götürüldüğüm hâkime sözlerimin arkasında olduğumu söylemiştim. CNN Türk’teki sözlerim nedeniyle verilen para cezası yargıdan, olmazsa AYM ve AİHM’den döner. CNN Türk’e verilen ve ifade özgürlüğüne ağır bir müdahale olan para cezasına karşı açılacak davada CNN Türk’ü temsil etmeye hazırım” açıklamasını yaptı.

Elçi, CNN Türk’e verilen cezanın yargı yollarından iptal edilmemesi halinde parayı ödemeye de hazır olduğunu söyledi.