Mardin'in Nusaybin’de öldürülen 5 çocuk annesi Selamet Yeşilmen’in otopsi raporunu değerlendiren Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi Yeşilmen’in keskin nişancılar tarafından kullanılan mermisi normalden daha hızlı giden ve vücutta parçalanan bir silahla vurulduğunu belirtti.

İMC'de yer alan habere göre, Nusaybin’de geçtiğimiz pazar günü evinin önünde vurularak yaşamını yitiren Selamet Yeşilmen’in otopsi raporunu değerlendiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, “Şarapnel değil, hızlı giden mermi ile vuruldu” dedi.

Mardin Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside Yeşilmen’in “penetran (aşırı delici) cisim yaralanmasına bağlı kemik kırığı ve çoklu organ yaralanmasına bağlı kanama” nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Otopsi tutanağında Yeşilmen’in ölümüne neden olan silahla ilgili bir bulgudan bahsedilmezken, vücudundan çıkarılan altı metal parçasının ne tür bir mühimmat olduğunun saptanması açısından balistik inceleme için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verildi.

Kaymakamlık, Yeşilmen’in şarapnel parçasıyla öldüğünü, bölgede operasyon olmadığını savunmuştu.

‘VÜCÜDUN İÇİNDE DAĞILARAK PARÇALANIYOR'

Otopsi raporunu Cumhuriyet gazetesine değerlendiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi şunları söyledi:

“Penatran cisim yaralanması dedikleri aşırı delici bir cismin neden olduğu yaralanma türüdür. Otopsi raporunu incelediğimizde Yeşilmen’in ölümünde keskin nişancıların kullandığı normalden daha hızlı giden mermi türünün kullandığı görülüyor.

“Bu silahtan çıkan mermi normalden çok daha hızlı gittiği için vücudun içinde dağılarak parçalanıyor. Kırıklara ve çoklu organ yaralanması sonucu ölüme neden oluyor. Vücutta bir giriş izi dışında birden çok çıkış noktası oluşuyor. Otopsi raporunda belirlenen iç batın ve göğüs içi kısmındaki çoklu organ harabiyeti de bu tespiti doğruluyor.

“Raporda mühimmatın türünün ne olduğu belirtilmemiş ve balistik inceleme istenmiş. Yani görgü tanıklarının anlatımı ve otopsi raporundaki bulgular birbirini doğruluyor. Cizre’de sokağa çıkma yasağı sırasındaki ölümlerde de bu tür bilgiler aldık. Özel bir suikast mermisi olan bu mühimmatın her türlü silahta kullanılabildiği bilgisi var.”